Σύγχρονοι δούρειοι ίπποι…

Σύγχρονοι δούρειοι ίπποι…

Ξεσάλωσε πάλι η γνωστή ομάδα «ανταποκριτών» ευρωπαϊκών ΜΜΕ στην Αθήνα με αφορμή το Μεταναστευτικό και το ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Πύλου, καθώς έσπευσε να στείλει α­νταποκρίσεις που άφηναν αιχμές για το Λιμενικό.

Πρώτα ισχυρίστηκαν ότι άφησε τους μετανάστες να πνιγούν, μετά άλλαξαν το στόρι λέγοντας ότι φταίει γιατί έριξε σχοινί, αλλά το τράβηξε πίσω, ότι έκανε pushback για να τους διώξει από την ελληνική ζώνη διάσωσης και μετά ότι ευθύνεται για το ναυάγιο γιατί ρυμούλκησε το πλοίο για να το φέρει στην Ελλάδα.

Όλα αυτά τα ασυνάρτητα και αστήρικτα μυθεύματα έκαναν τον κύκλο τους στα τρία – τέσσερα ΜΜΕ που καλύπτουν οι συγκεκριμένοι ανταποκριτές και δημιουργούσαν εκ των προτέρων, πριν καν ακόμη γίνουν γνωστά τα πραγματικά αίτια του ναυαγίου, κλίμα καταδίκης εναντίον της χώρας μας.

Τα ίδια δημοσιεύματα, με την επίκληση της «εγκυρότητας» του BBC και του «Guardian» (το «Der Spiegel» έχει πάρει το μάθημά του, μετά το φιάσκο της «μικρής Μαρίας»), εισάγονταν στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια συντήρησης του κλίματος με την αναπαραγωγή τους σε κάποια ελληνικά ΜΜΕ…

Σύγχρονοι δούρειοι ίπποι…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

 


Σχολιάστε εδώ