Πού ποντάρει το ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές

Πού ποντάρει το ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές

–Οι δύο δεξαμενές από όπου περιμένει ψήφους

Το χαρτί της αξιόπιστης και υπεύθυνης αντιπολίτευσης έναντι του «λαϊκισμού» και της «τοξικότητας» του ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο τραπέζι ο Ν. Ανδρουλάκης και αναμένει την «επιβράβευση» από τους πολίτες στις σημερινές εκλογές. Αν και επίσημα από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν μιλούν για ποσοστά και επιδόσεις, ο πήχης έχει μπει στο 13% – 14%.

Μπορεί ο κρυφός στόχος του να αναδειχθεί το ΠΑΣΟΚ δεύτερο να μην είναι εφικτός, τουλάχιστον με τα δεδομένα που υπήρχαν μέχρι την παραμονή, ωστόσο παραμένει ενεργή η επιδίωξη το Κίνημα όχι απλά να διατηρήσει, αλλά να αυξήσει την εκλογική του δύναμη. Εξ ου και ο κ. Ανδρουλάκης έχει ορίσει την 25η Ιουνίου ως ημέρα αναγέννησης της Δημοκρατικής Παράταξης.

Το κλίμα πάντως στις τάξεις των ψηφοφόρων τις τελευταίες προηγούμενες μέρες ήταν ελαφρώς υποτονικό και στη Χαριλάου Τρικούπη υπήρχε εύλογη ανησυχία για το ενδεχόμενο μικρής ή μεγαλύτερης αποχής. Αντιλαμβάνονται ασφαλώς ότι το κίνητρο για τους ψηφοφόρους του Κινήματος να πάνε εκ νέου στις κάλπες δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρό. Αυτό ακριβώς ήταν άλλωστε και το συμπέρασμα των μηνυμάτων που έφταναν όλο το προηγούμενο διάστημα από την κοινωνία.

Στο επιτελείο του Ν. Ανδρουλάκη ποντάρουν σε δύο δεξαμενές ψηφοφόρων: Στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, ορισμένοι εκ των οποίων στο παρελθόν στήριζαν το ΠΑΣΟΚ. Μετά τη βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου και την προοπτική της εξουσίας να απομακρύνεται στο… άγνωστο, αρκετοί από τους συγκεκριμένους ψηφοφόρους ίσως αποφασίσουν να επιστρέψουν στη… βάση τους. Η δεύτερη δεξαμενή από την οποία προσδοκούν ψηφοφόρους έχει να κάνει με πολίτες που τον Μάιο ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία χωρίς να είναι οπαδοί του κόμματος, μόνο και μόνο για να προκύψει μια σταθερή κυβέρνηση. Ορισμένοι εξ αυτών, όπως έχει προκύψει από τις έρευνες, στο παρελθόν ήταν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.

Ίσως στη φάση αυτή θελήσουν να στηρίξουν την προσπάθεια για την αναγέννηση του Κινήματος. Ούτως ώστε πολύ σύντομα να είναι αξιωματική αντιπολίτευση και στη συνέχεια κυβέρνηση, όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει ο Ν. Ανδρουλάκης.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ