Παν. Καππάτος στο “Π”: Η Ελλάδα μετά την 25η Ιουνίου

Παν. Καππάτος στο “Π”: Η Ελλάδα μετά την 25η Ιουνίου

–Πέντε προτεραιότητες για το μέλλον

Του
ΠΑΝΑΓΗ ΚΑΠΠΑΤΟΥ
Υποψήφιου Βουλευτή ΝΔ Κεφαλονιάς και Ιθάκης


Η διπλή εκλογική αναμέτρηση Μαΐου και Ιουνίου αποτελεί μια αλλαγή παραδείγματος για την πολιτική ιστορία της χώρας. Επιβραβεύεται εμφατικά από τους πολίτες η συνέπεια λόγων και έργων. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, υλοποιώντας τις βασικές προεκλογικές της υποσχέσεις σε μια εποχή μεγάλων διεθνών κρίσεων, κερδίζει τη θετική ψήφο των πολιτών.

Οι πολίτες άλλωστε είχαν τη δυνατότητα να συγκρίνουν τις θητείες δύο κυβερνήσεων και δύο πρωθυπουργών. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστράτευσε κραυγές, τοξικότητα και επαναφορά του κλίματος της προηγούμενης δεκαετίας. Αυτήν την προσπάθεια οι πολίτες την καταδίκασαν, λέγοντας ότι δεν τους ενδιαφέρει η Ελλάδα να επιστρέψει σε εποχές διχασμού και παρελθοντολογίας. Διάλεξαν τον προγραμματικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας για το μέλλον και τη νέα γενιά. Για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, με σκληρή δουλειά και μετρήσιμο θετικό αποτέλεσμα σε κάθε τομέα.

Με δεδομένο ότι οι πολίτες στις εκλογές της 21ης Μαΐου ζήτησαν σταθερότητα και ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση, η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο και πρέπει να περάσουμε στην επόμενη μέρα, μετά τις σημερινές εκλογές. Άραγε, ποια Ελλάδα θέλουμε, σε έναν κόσμο που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς;

Πρώτη προτεραιότητα για την Ελλάδα πρέπει να είναι το ασφαλές πλαίσιο στο οποίο θα αναπτυχθεί η κοινωνία και η οικονομία μας και θα ευημερήσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Απέναντι σε μια αναθεωρητική Τουρκία, η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, η θωράκιση των συνόρων και μια δραστήρια εξωτερική πολιτική αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για όλα τα υπόλοιπα πεδία πολιτικής στο εσωτερικό. Η Ελλάδα δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Οι σχέσεις μας με τις υπόλοιπες γειτονικές χώρες αποδεικνύουν ότι επιθυμούμε ειρήνη και συνεργασία στην περιοχή μας.

Δεύτερη προτεραιότητα είναι η συνέχιση του επιτυχημένου οικονομικού μοντέλου της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που εφαρμόστηκε από το 2019: Μείωση φόρων, αύξηση επενδύσεων και θέσεων εργασίας, μεταρρυθμίσεις και τελικά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτή η πολιτική πρέπει να συνεχιστεί γιατί είναι η μοναδική που μπορεί να αποδώσει μεγαλύτερους πόρους για το κοινωνικό κράτος, για τη στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας και για έργα υποδομής που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Τρίτη προτεραιότητα είναι μια συνεκτική πολιτική για το Δημογραφικό και τη νέα γενιά. Με ενίσχυση πολύ θετικών μέτρων που ξεκίνησαν την προηγούμενη τετραετία, όπως το επίδομα γέννησης, το αφορολόγητο για κάθε παιδί και τα προγράμματα φθηνής στέγης για νέα ζευγάρια. Είναι άλλωστε δέσμευση και του Κυριάκου Μητσοτάκη η ίδρυση υπουργείου Στέγασης και Οικογένειας.

Τέταρτη προτεραιότητα είναι η οικοδόμηση μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικής. Η προηγούμενη τετραετία ήταν ένα θετικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Για να σταθεροποιήσουμε αυτήν τη σχέση πρέπει να εργαστούμε για τα σοβαρά προβλήματα που οι πολίτες αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Να νιώσουν δηλαδή εμπράκτως ότι οι μεταρρυθμίσεις βελτιώνουν τη ζωή τους. Αυτό θα το πετύχουμε με συνέχιση της ψηφιακής μεταρρύθμισης. Με καλύτερο ΕΣΥ και δημόσιο σχολείο. Με καλύτερους μισθούς, που θα προκύψουν από την οικονομική ανάπτυξη. Με έργα υποδομής και αξιοποίηση των ευκαιριών που η συμμετοχή στην ΕΕ μας δίνει. Με καλύτερη πολιτική προστασία, για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, την προστασία της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Πέμπτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Σήμερα, οι παγκόσμιες τάσεις διαμορφώνουν σε καθοριστικό βαθμό την πραγματικότητα γύρω μας. Οι βιώσιμες λύσεις σε αυτά τα θέματα δεν μπορούν να προκύψουν παρά μόνο από τη διεθνή συνεργασία. Για παράδειγμα, η κλιματική αλλαγή, η μετανάστευση, η τεχνητή νοημοσύνη και οι νέες τεχνολογίες, η αλλαγή της αγοράς εργασίας και η ενεργειακή ασφάλεια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι είναι ένας πρωθυπουργός με κύρος στο εξωτερικό αλλά και δυνατότητα να αντιλαμβάνεται τον σύγχρονο κόσμο, για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Ελλάδας στη σύνθετη πραγματικότητα της εποχής μας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ