Γ. Πέρρος στο “Π”: Δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα!

Γ. Πέρρος στο “Π”: Δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα!

Του
ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΡΡΟΥ
Υποψήφιου Βουλευτή ΚΚΕ Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών,
Μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ


Δεκάδες παραμένουν τα αναπάντητα ερωτήματα για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, που οδήγησε στον θάνατο εκατοντάδες ξεριζωμένους, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά που βρίσκονταν κλειδωμένα στα αμπάρια του σαπιοκάραβου.

Το ΚΚΕ απαιτεί από τις αρμόδιες αρχές να απαντήσουν με σαφήνεια για το πώς αξιολογήθηκε ο υψηλός κίνδυνος που διέτρεχε το αλιευτικό σκάφος, το οποίο ήταν αποδεδειγμένα στα χέρια δουλεμπορικού κυκλώματος – διακινητών, ταξίδευε με όρους πειρατείας και μετέφερε πολυάριθμους πρόσφυγες και μετανάστες σε άθλιες συνθήκες, χωρίς σωσίβια, παραβιάζοντας τους κανόνες ασφαλούς ναυσιπλοΐας και προστασίας της ζωής στη θάλασσα.

Αλήθεια, γιατί δεν καταρτίστηκε το αναγκαίο σχέδιο στήριξης του αλιευτικού για τη δημιουργία κλοιού ασφαλείας και τη διάσωση των επιβαινόντων, με τη συνδρομή των κατάλληλων μέσων; Πώς εκτιμήθηκε το ενδεχόμενο βύθισης του αλιευτικού; Γιατί δεν εξασφαλίστηκαν σωσίβια στους επιβαίνοντες;

Παράλληλα με την απαίτηση διαλεύκανσης των πραγματικών συνθηκών της τραγωδίας, αναδεικνύουμε τις αιτίες που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατ’ εξακολούθηση τέλεση τέτοιων προδιαγεγραμμένων εγκλημάτων.

Γιατί είναι η εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που γεννά και την εγκληματική διαχείριση ή αμέλεια, την υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής του πρόσφυγα και μετανάστη. Γιατί στο δίλημμα «ή τα κέρδη των λίγων ή οι ζωές μας», που διατρέχει κάθε πλευρά της κοινωνίας και το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, εμείς επιλέγουμε να είμαστε με τις ζωές των ανθρώπων. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ο θάνατος συνήθεια.

Γι’ αυτό και δεν ταιριάζουν τα κροκοδείλια δάκρυα από ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, δηλαδή όσων έχουν από κυβερνητικές θέσεις λερώσει τα χέρια τους, υλοποιώντας τη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ για το Μεταναστευτικό, την άθλια συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.

Δεν ταιριάζουν από την πλευρά της ΝΔ, της οποίας μάλιστα ο πρόεδρος πρόσφατα δήλωσε με κυνισμό ότι «οι πρόσφυγες εκμεταλλεύονται την καλοσύνη της ΕΕ». Αλήθεια, για ποια καλοσύνη γίνεται λόγος; Δεν είναι η ΕΕ που βάζει το χεράκι της σε κάθε πολεμική επιχείρηση ανά τον κόσμο, δημιουργώντας νέες ροές προσφυγιάς και μετανάστευσης; Δεν είναι η ΕΕ που στήνει μηχανισμούς αποτροπής και απελάσεων κατά προσφύγων και μεταναστών, με τα γνωστά και τραγικά αποτελέσματα, δηλαδή με το να θεριεύουν τα κυκλώματα διακινητών και να χάνονται χιλιάδες ανθρώπινες ζωές;

Αλλά και όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και να καταριέται προς άγραν ψήφων την πολιτική του εγκλωβισμού, αξίζει να θυμίσουμε ότι αυτός ευθύνεται για την εφαρμογή της κατάπτυστης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, που οδήγησε χιλιάδες ανθρώπους στα κολαστήρια της Μόριας.

Η αλληλεγγύη στους κατατρεγμένους μετανάστες και πρόσφυγες, ο αγώνας για την προστασία και τα δικαιώματά τους, η κοινή πάλη ελλήνων και ξένων εργατών ενάντια στους εκμεταλλευτές ήταν και θα είναι γνώρισμα της δράσης του εργατικού-λαϊκού κινήματος στη χώρα μας, κόντρα στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό, στο δηλητήριο του φασισμού.

Με το ΚΚΕ πιο δυνατό, δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν, για να σταματήσει η πολιτική της καταστολής και να προστατευτεί το δικαίωμα των προσφύγων και μεταναστών να λαμβάνουν άσυλο και να ταξιδεύουν στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους. Καλούμε να γίνει κριτήριο ψήφου η στάση όλων των κομμάτων σ’ αυτά τα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα.

Με το ΚΚΕ πιο δυνατό, χαράζουμε πορεία για την πραγματική διέξοδο και την ελπιδοφόρα προοπτική για τους λαούς, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, κρίσεις, πολέμους και ξεριζωμό.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: katiousa.gr


Σχολιάστε εδώ