Οι αριθμοί μιλούν για τη Θράκη

Οι αριθμοί μιλούν για τη Θράκη

Πρόσωπα που γνωρίζουν καλά τα μειονοτικά λένε ότι συνήθως το τουρκικό προξενείο εκφράζει τη στήριξή του σε διάφορες υποψηφιότητες, προκειμένου αργότερα να εκμεταλλευτεί τη βοήθεια που παρείχε.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στους Δήμους Κομοτηνής και Μαρωνείας – Σαππών η ε­κλογική εικόνα είναι ό­πως στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πρώτη η ΝΔ και δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγάλη διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη καταγράφηκε στους Δήμους Ιάσμου και Αρριανών, ό­που το κόμμα της αντιπολίτευσης έλαβε ποσοστά 54,52% και 47,89% αντίστοιχα.

Ένα άλλο στοιχείο που υπογράμμιζαν οι ίδιες πηγές είναι ότι στην Ξάνθη ο μοναδικός μουσουλμάνος υποψήφιος ήταν ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που, κατά κάποιες πληροφορίες, έγινε ύστε­ρα από απαίτηση του ί­διου.

Κατά το παρελθόν, ο Ζεϊμπέκ έχει αναφερθεί πάμπολλες φορές σε «τουρκική μειονότητα», ενώ αλησμόνητη είναι η δήλωσή του ότι «η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος, ενώ η Ελλάδα όχι».

Στις εκλογές του Ι­ουλίου 2019 ο Οζ­γκιούρ Φερχάτ έλαβε 5.384 ψήφους και βγήκε δεύτερος, με 408 ψήφους διαφορά από τον πρώτο Δημήτρη Χαρίτο.

Στις εκλογές του Μαΐου πήρε 12.650 ψήφους και εξελέγη πανηγυρικά πρώτος. Μετά την εκλογική του νίκη, ο Οζ­γκιούρ Φερχάτ αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ξάνθη Χουσεΐν Ζεϊμπέκ αποφεύγουν τις δηλώσεις, ύστερα από άνωθεν εντολή.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ