Το αλισβερίσι θέλει δύο για να γίνει…

Το αλισβερίσι θέλει δύο για να γίνει…

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι όλοι ανακάλυψαν τώρα τη Θράκη, όταν για χρόνια από αυτήν τη στήλη φωνάζουμε και καταγγέλλουμε τα αλισβερίσια όλων των κομμάτων και όλων των δημάρχων και περιφερειαρχών με τον εκάστοτε τούρκο πρόξενο, προκειμένου να κερδίσουν την… εύνοιά του και να πάρουν λίγες χιλιάδες ψηφαλάκια.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το αλισβερίσι χρειάζεται δύο για να γίνει… Όμως, επειδή το θέμα της Θράκης βρίσκεται σε έξαρση, είναι λάθος να μην αξιοποιούνται πρόσωπα με βαθιά γνώση του χώρου. Ας θυμηθούμε τον διπλωμάτη Θεόδωρο Θεοδώρου, που υπηρέτησε στη Θράκη, γνωρίζει την περιοχή και τους συσχετισμούς και συμμετείχε ενεργά στις θεσμικές πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν επί αντιπροεδρίας Θεόδωρου Πάγκαλου στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Ή ακόμη και τον πρέσβη Βασίλη Μπορνόβα, ο οποίος αφιέρωσε μεγάλο τμήμα της επαγγελματικής διαδρομής του στη Θράκη και είναι αυτός που ανέδειξε τη σημασία της αποκοπής των Ρομά από την προσπάθεια αφομοίωσής τους από το τουρκικό προξενείο.

Εξάλλου, η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, η ακτιβίστρια από την κοινότητα των Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης, για την οποία μιλούν όλοι τώρα, ήταν δικό του «δημιούργημα» και είχε προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στην πολιτική του προξενείου…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ