Βασ. Κικίλιας στο “Π”: Οι υποσχέσεις μας δεν θα μείνουν κενό γράμμα

Βασ. Κικίλιας στο “Π”: Οι υποσχέσεις μας δεν θα μείνουν κενό γράμμα

Του
ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
πρώην Υπουργού Τουρισμού,
Υποψήφιου Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Α’ Αθήνας


Στις εκλογές της 21ης Μαΐου ο ελληνικός λαός επιβράβευσε το έργο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Μέσα σε μια τετραετία που χαρακτηρίστηκε από πολλαπλές κρίσεις σε όλο τον πλανήτη, καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε εκεί που άλλες χώρες, πολύ πιο ισχυρές, δεν τα κατάφεραν.

Στα πρώτα κύματα της πανδημίας, και ενώ ήμασταν αντιμέτωποι με έναν άγνωστο ιό, κρατήσαμε όρθια τα νοσοκομεία μας, τη στιγμή που άλλα, κραταιά υγειονομικά συστήματα στον υπόλοιπο κόσμο κατέρρεαν. Υλοποιήσαμε το αρτιότερο σύστημα εμβολιασμού στην Ευρώπη και rebrandάραμε την Ελλάδα ως τον πλέον ασφαλή προορισμό, θέτοντας τις βάσεις για τη μεγάλη τουριστική άνθηση που ακολούθησε.

Το 2022, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις συνέπειες που επέφερε στην οικονομία της Ευρώπης, ο ελληνικός τουρισμός όχι μόνο δεν κατέρρευσε, αλλά ο προσεκτικά μελετημένος στρατηγικός σχεδιασμός μας είχε ως αποτέλεσμα να καταγράψουμε ρεκόρ σε πολλές περιοχές και να πετύχουμε τη μεγαλύτερη τουριστική ανάκαμψη μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φέρνοντας 17,6 δισ. έσοδα, που στήριξαν την εθνική οικονομία και τη μέση ελληνική οικογένεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδείχθηκε ότι είναι ένας ηγέτης που, ακόμα και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες, τηρεί τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια μειώσαμε 50 φόρους, υποσχεθήκαμε μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% και τον μειώσαμε κατά 35%, αυξήσαμε τις συντάξεις μετά από 12 χρόνια και μειώσαμε κατά 4 μονάδες τις ασφαλιστικές εισφορές, ανακουφίζοντας τη μεσαία τάξη, την οποία είχε τσακίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο που διακυβέρνησε τη χώρα. Επιπλέον, μειώσαμε το δημόσιο χρέος κατά 40 ποσοστιαίες μονάδες και πετύχαμε ανάπτυξη σχεδόν δύο φορές μεγαλύτερη από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, φέρνοντας μεγαλόπνοες επενδύσεις, με αποτέλεσμα η χώρα μας να ανακτήσει την αξιοπιστία της και να έχει τη θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο στερέωμα.

Ταυτόχρονα, δεν αφήσαμε πίσω το κοινωνικό κράτος, στηρίζοντας όλες τις κοινωνικές ομάδες και κυρίως όσους δεν έχουν ή δεν μπορούν: Αντιμετωπίσαμε την ενεργειακή κρίση με επιδοτήσεις, ένα μέρος των οποίων τροφοδοτήθηκε από τη φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας, και δώσαμε μια στήριξη στα ελληνικά νοικοκυριά με το «market pass». Προχωρήσαμε σε καίριες παρεμβάσεις στην υγεία και στην παιδεία, σε προσλήψεις προσωπικού σε κρίσιμους τομείς, μειώσαμε την ανεργία κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες και ανοίξαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ενισχύσαμε την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας, υλοποιώντας προγράμματα ύψους 10,4 δισ. ευρώ, όπως η απόκτηση των αεροσκαφών Rafale, η ναυπήγηση των φρεγατών Belharra και η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16.

Υπογράψαμε ιστορικές συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο για την οριοθέτηση ΑΟΖ, με τη Γαλλία για στρατηγική συνεργασία με ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και δύο συμφωνίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Πλέον η Ελλάδα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση των αποφάσεων αναφορικά με την ειρήνη και την ασφάλεια σε όλο τον κόσμο.

Στις 25 Ιουνίου ζητάμε από τους συμπολίτες μας να ψηφίσουν για να έχουμε μια ισχυρή αυτοδυναμία, η οποία θα μας διασφαλίσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε όλες αυτές τις μεγάλες αλλαγές και να φέρουμε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις που θα πάνε την Ελλάδα ακόμα πιο μπροστά.

Αυτές οι εκλογές είναι εξίσου σημαντικές γιατί θα κρίνουν την κοινοβουλευτική ισορροπία. Το σενάριο της επτακομματικής ή ακόμα και οκτακομματικής Βουλής δεν είναι απίθανο, που σημαίνει ότι ο πήχης της αυτοδυναμίας θα ανέβει. Η κάλπη είναι ξανά άδεια, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Απευθυνόμαστε σε όλη την ελληνική κοινωνία, σε αυτούς που μας ψήφισαν αλλά και σε όσους δεν μας ψήφισαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου και τους ζητάμε να μας κρίνουν για το έργο μας, το οποίο είναι μετρήσιμο ανά τομέα και υπουργείο, αλλά και για όσα έχουμε δεσμευθεί ότι θα κάνουμε την επόμενη τετραετία. Έχουμε πλέον αποδείξει στους πολίτες ότι οι υποσχέσεις μας δεν πρόκειται μείνουν κενό γράμμα και πως μπορούμε να κάνουμε τις ζωές τους καλύτερες εφαρμόζοντας στο ακέραιο το πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμά μας, που αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ