Γαλλία – Ελλάδα 1-0: ‘Εχασε μαχόμενη η Εθνική – Από την άσπρη βούλα με Εμπαπέ | Η συνέντευξη τύπου

Γαλλία – Ελλάδα 1-0: ‘Εχασε μαχόμενη η Εθνική – Από την άσπρη βούλα με Εμπαπέ | Η συνέντευξη τύπου

Μαχητική η Εθνική μας οάδα απέναντι στη Γαλλία η οποία επικράτησε με 1-0 με τον Εμπαπέ να σκοράρει το νικητήριο γκολ στο 55′ με δεύτερη προσπάθειά του σε εκτέλεση πέναλτι. Με δέκα από το 69′ αγωνιζόταν η Ελλάδας εξαιτίας αποβολής του Μαυροπάνου.

Στο κατάμεστο Stade de France η Εθνική Ομάδα πραγματοποίησε αξιοπρεπέστατη εμφάνιση και ηττήθηκε 1-0 από τη φιναλίστ του Mundial 2022 από ένα πέναλτι που εκτέλεσε δύο φορές ο αρχηγός της Γαλλίας Κιλιάν Εμπαπέ ευστοχώντας τη δεύτερη, καθώς την πρώτη νικήθηκε από τον Βλαχοδήμο.

Η Εθνική λειτούργησε εξαιρετικά στον ανασταλτικό τομέα στο πρώτο ημίχρονο, αναχαιτίζοντας τις προσπάθειες των τρικολόρ που είχαν βέβαια την κατοχή, με εξαιρετική αλληλοκάλυψη σε όλους τους χώρους του δικού της μισού -και ιδιαίτερα εντός της μεγάλης περιοχής. Με άμυνα από όλους, χαφ και επιθετικούς, διάβασε και σταμάτησε τις επιθέσεις των γηπεδούχων που εκδηλώνονταν με παρόμοιο τρόπο: η μπάλα σε ένα στήριγμα στο ημικύκλιο και γρήγορη πάσα σε όποιον έβγαινε σε ρόλο εξτρέμ.

Η πιο μεγάλη φάση του ματς έγινε στην αρχή του β΄μέρους, στο 49′. Ο Μαυροπάνος μάρκαρε υψώνοντας το πόδι τον εφορμώντα Γκριεζμάν που επιχειρούσε κεφαλιά κοντά στην εστία, υπήρξε επαφή και τρυματισμός του Γάλλου σούπερ σταρ και ο Λαόθ αφού συμβουλεύθηκε το VAR έδειξε την άσπρη βούλα και κίτρινη κάρτα στον Έλληνα στόπερ. Η διαδικασία ελέγχου κράτησε 4 λεπτά και το πέναλτι εκτέλεσε, ποιος άλλος, ο Εμπαπέ στο 53΄ με τον Βλαχοδήμο να πέφτει και να αποκρούει. Κι εκεί που ο Ισπανός ρέφερι έδειξε συνέχεια του αγώνα, ειδοποιήθηκε εκ νέου από το VAR, έδωσε επανάληψη για είσοδο Έλληνα παίκτη στην περιοχή πριν το σουτ και στην επανεκτέλεση ο αρχηγός της Γαλλίας ευστόχησε για το 1-0 στο 55΄.

Στο 70΄ η Εθνική έμεινε με δέκα, καθώς ο Ντίνος Μαυροπάνος σταμάτησε με φάουλ τον Κολό Μουανί που έβγαινε μόνος σε τετ-α-τετ με τον Βλαχοδήμο και αντίκρυσε την απευθείας κόκκινη του Λαόθ.

Στα επόμενα λεπτά του ματς έως τη συμπλήρωση του 90λεπτου και στην…παράταση των δεκατεσσάρων που έδωσε ο Λαόθ ως καθυστερήσεις, κύλησαν με τη νευρικότητα να κυριαρχεί στον αγώνα και την ενισχυμένη με δύο αμυντικούς της παίκτες, Εθνική (Ρέτσο, Κουλιεράκη), να μην επιτρέπει στους Γάλλους το δεύτερο γκολ. Μάλιστα, προς το τέλος των καθυστερήσεων, η Ελλάδα βγήκε 1-2 φορές στην αντεπίθεση, χωρίς όμως να φτάσει με αξιώσεις κοντά στην ισοφάριση.

Δύσκολη η αποστολή στο Σταντ ντε Φρανς αλλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε με σχέδιο και στρατηγική ωστόσο λύγισε από την πανίσχυρη Γαλλία για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024.

ΓΑΛΛΙΑ: Μενιάν, Κουντέ, Κονατέ, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντές, Γκριεζμάν, Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Κομάν, Κολό Μουανί, Εμπαπέ.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης, Κουρμπέλης, Μπακασέτας, Μάνταλος, Μασούρας, Γιακουμάκης.

Στη βαθμολογία του ομίλου η Γαλλία προηγήται με 12 βαθμούς. Ακολουθεί η Ελλάδα με 6, η Ιρλανδία και η ολλανδία με 3 και κλεινει με το Γιβραλτάρ που εχει 0 βαθμούς.Πλεόν το επόμενο παιχνίδι στην Ολλανδία κρίνεται ως πολύ σημαντικό.

Παρακολουθήστε σε Live Streaming από τo Stade de France, την Συνέντευξη Τύπου της Eθνικής Ομάδας μετά την λήξη της αναμέτρησης με την Γαλλία για την τέταρτη αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2024.


Σχολιάστε εδώ