Καλλιόπη Σπανού: Ο μελλοντικός χαμένος είναι η νέα γενιά!

Καλλιόπη Σπανού: Ο μελλοντικός χαμένος είναι η νέα γενιά!

[Εξομολογήσεις]

«Η δημοκρατία είναι τόσο πολύτιμη όσο και εύθραυστη. Οφείλει να έχει τον τρόπο να αντιμετωπίζει όσους την αμφισβητούν και προβάλλουν τη βία στην πολιτική ζωή.

Φυσικά, κάθε χώρα το κάνει ανάλογα με την ιστορική της εμπειρία. Το κρίσιμο πάντως είναι να συνειδητοποιήσουν οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις τις βαθύτερες αιτίες για τις οποίες οι άνθρωποι στρέφονται σε τόσο ακραίες πολιτικές επιλογές, οι οποίες χωρίς αμφιβολία θα καταλήξουν και εναντίον τους.

Εδώ λοιπόν είναι απαραίτητη η κοινωνική έρευνα από τους επιστήμονες.

Χρειάζεται πολιτική αυτοσυγκράτηση σε σχέση με πρακτικές και αντιλήψεις που αθέλητα ευνοούν την υπονόμευση της εμπιστοσύνης στην ικανότητα της δημοκρατίας να είναι συμπεριληπτική.

Η αρχή μου είναι να αντιμετωπίζω με σοβαρότητα και σεβασμό τα νέα παιδιά. Να είμαι ανοιχτή και κοντά τους για συμβουλή και υποστήριξη στις αγωνίες που αντιμετωπίζουν.

Να δίνω ευκαιρίες όπου μπορώ. Ελπίζω έτσι να αντιλαμβάνονται ότι αυτές οι αρχές θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν γενικότερα τις κοινωνικές σχέσεις και να τις υιοθετούν.

Το ΑΣΕΠ ή ο Συνήγορος του Πολίτη είναι παραδείγματα σημαντικών για την ελληνική κοινωνία θεσμικών μεταρρυθμίσεων που στην εποχή τους αντιμετωπίστηκαν από αδιάφορα έως καχύποπτα.

Οι μελλοντικοί χαμένοι, η νέα γενιά, δεν είχαν άλλωστε φωνή. Αξίζει όμως να αναλύσει κανείς συγκριτικά την περίπτωση της Γαλλίας, όπου το πείραμα είναι εν εξελίξει!».

Υπογραφή: Καλλιόπη Σπανού, Υπηρεσιακή Υπουργός Εσωτερικών, Καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ