Νίκος Βετούλας στο “Π”: Να γίνει και πάλι αμφίρροπο το πρωτάθλημα

Νίκος Βετούλας στο “Π”: Να γίνει και πάλι αμφίρροπο το πρωτάθλημα

Του
ΝΙΚΟΥ ΒΕΤΟΥΛΑ
Προπονητή του Απόλλωνα Πάτρας


Ο Ολυμπιακός ήταν η πιο σταθερή ομάδα της χρονιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη και δικαίως κατέκτησε όλους τους εγχώριους τίτλους, φτάνοντας επιπλέον μια ανάσα από το βαρύτιμο τρόπαιο της Ευρωλίγκας. Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός κλυδωνίστηκε έντονα και δραματικά και πλέον, με την έλευση του Αταμάν, φιλοδοξεί σε γερή επανεκκίνηση.

Θα είναι όφελος για το ελληνικό μπάσκετ να έχει όχι μία, αλλά δύο και γιατί όχι και περισσότερες ομάδες να πρωταγωνιστούν. Ο ανταγωνισμός θα φέρει ποιότητα και η ποιότητα ενδιαφέρον από το κοινό. Υπό το πρίσμα αυτό, μακάρι να συνέλθει ο Παναθηναϊκός για να γίνει και πάλι αμφίρροπο το πρωτάθλημα, προς τέρψη του κόσμου.

Οι διοικήσεις και οι ιδιοκτήτες γνωρίζουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν, σε συνεννόηση με τους προπονητές τους φυσικά. Στον Ολυμπιακό, ο κορμός παραμένει αναλλοίωτος εδώ και δύο χρόνια, ο προπονητής στη θέση του και ο συνδυασμός αυτός έφερε αποτελέσματα. Στον Παναθηναϊκό, η εναλλαγή προσώπων στον πάγκο κόστισε, ενώ εκ των πραγμάτων, και βάσει της εικόνας της ομάδας φέτος, οι περισσότερες επιλογές στους ξένους δεν στέφθηκαν με επιτυχία.

Σίγουρα υπάρχουν και οι δύσκολες στιγμές στον αθλητισμό, τα σωστά και τα λάθη. Αλλά ειδικά από αυτά πρέπει να διδασκόμαστε και να μην τα επαναλαμβάνουμε. Τέλος, η διαχείριση της αποτυχίας είναι πολύ σημαντική, καθώς όσο καλύτερα τη φιλτράρει κάποιος τόσο πιο άμεσα θα επιστρέψει στον αφρό.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ