Αθλητικά νέα

Αθλητικά νέα

-Σοκ στην ΑΕΚ με τον σοβαρό τραυματισμό του ισπανού μεσοεπιθετικού Πάολο Φερνάντες, ο οποίος υπέστη ολική ρήξη αχίλλειου τένοντα στη διάρκεια των διακοπών του. Ο Φερνάντες υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη Βαρκελώνη και, κατά τα φαινόμενα, θα χάσει το μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν.

-Ιστορία έγραψε ο Κώστας Κάκαρης. Ο 24χρονος έλληνας φουνταριστός έγινε ο πρώτος πολίστας που θα φορέσει το σκουφάκι της Προ Ρέκο. Η θρυλική ιταλική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του πρωταθλητή μας, ο οποίος, έπειτα από μια διετία στο Ντουμπρόβνικ και τη Γιουγκ, θα συνεχίσει στον κορυφαίο σύλλογο του ευρωπαϊκού πόλο.

-Στην πρώτη κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων (23 – 25/6), που θα διεξαχθεί στη Σιλέσια της Πολωνίας, θα μετάσχει η Εθνική μας, μαζί με τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Στόχος της να διεκδικήσει την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία, κάτι που εξαρχής μοιάζει δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο. Παρόντα κορυφαία ονόματα, όπως ο Μίλτος Τεντόγλου, η Κατερίνα Στεφανίδη, η Ελίνα Τζένγκο, ο Εμμανουήλ Καραλής, ο Δημήτρης-Μιχάλης Αναστασάκης, ο Γιάννης Κυριαζής, η Ελισάβετ Πεσιρίδου, ο Κώστας Δουβαλίδης, η Ειρήνη Βασιλείου και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου.

-Στην επίτευξη του τρεμπλ έφτασε το τμήμα πινγκ πονγκ ανδρών του Ολυμπιακού. Μετά το πρωτάθλημα και το Europe Trophy Grand Final, οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας, επικρατώντας 3-0 του Παναθηναϊκού. Αυτό είναι το όγδοο κύπελλο του Ολυμπιακού, ο οποίος παρεμπιπτόντως έφτασε και τα έξι νταμπλ.

-Με 21 αθλητές και αθλήτριες θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι η Εθνική Ομάδα Κολύμβησης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας εφήβων και νεανίδων. Η σύνθεσή της είναι η εξής: Νίκος Σπαθαράκης (ΑΟ Παλαιού Φαλήρου), Απόστολος Σίσκος, Βαρβάρα Γκιουζέπα – Πετροπούλου (Άρης Θεσσαλονίκης), Μαρία Ζαφειράτου (Εθνικός Πειραιά), Άννα Βεριγάκη (Μίλων), Ανδρόνικος-Γιώργος Κωνσταντόπουλος (ΝΕ Πατρών), Βασίλης Κασσιάς (ΝΟ Αλεξανδρούπολης), Άννα-Αυγούστα Βλάχου (Ολυμπιακός), Βαγγέλης-Εφραίμ Ντούμας (ΟΦΘ Αλεξανδρούπολης), Δέσποινα Πυρίλη (Πανσερραϊκός), Καλλιόπη Ζαΐμη (Παναθηναϊκός), Μιχάλης Τοπχαναλής (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Παπαδόπουλος, Ιάσων Ρούτουλας, Αντωνία Ρακοπούλου, Ναταλία Καλτεζιώτη – Αντζέλκοβιτς, Αναστασία Μπούτου, Κατερίνα Χρόνη (ΣΚ Ροή), Άρτεμις Βασιλάκη (Τρίτων Ηρακλείου), Ευαγγελία Παπαδοπούλου (Ωκεανός), Βασίλης Κακουλάκης (Ωρίωνας). Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από τις 4 μέχρι τις 9 Ιουλίου.

-Τη μεγαλύτερη μεταγραφή της ιστορίας του ανακοίνωσε ο ΑΟ Θήρας, που απέκτησε την πρώην «ερυθρόλευκη» Στέλλα Χριστοδούλου. Έπειτα από την πολυετή της καριέρα στον Ολυμπιακό, η κορυφαία βολεϊμπολίστρια θα συνεχίσει την καριέρα της στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στη Σαντορίνη. Στα 12 χρόνια παρουσίας της στον Ολυμπιακό τον οδήγησε το 2018 στην κατάκτηση του πρώτου και μοναδικού ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ, του Challenge Cup, όπου έναν χρόνο πριν είχε αναδειχθεί φιναλίστ. Παράλληλα, πανηγύρισε οκτώ τίτλους πρωταθλήματος (2012 – 2013, 2013 – 2014, 2014 – 2015, 2015 – 2016, 2016 – 2017, 2017 – 2018, 2018 – 2019, 2019 – 2020) και ισάριθμες κατακτήσεις κυπέλλου (2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019). Επίσης, μια σειρά ατομικών διακρίσεων την καθιστούν από τις καλύτερες του αθλήματος στα ελληνικά χρονικά.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ