Μεγάλο φινάλε για τα “καλύτερά μας χρόνια”

Μεγάλο φινάλε για τα “καλύτερά μας χρόνια”

Τρία τηλεοπτικά χρόνια με χιούμορ, συγκίνηση και αναμνήσεις πέρασαν με την τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ “Τα καλύτερά μας χρόνια” και την ερχόμενη Τρίτη θα δούμε το μεγάλο φινάλε!

Η αγαπημένη οικογενειακή σειρά της ΕΡΤ με σενάριο της Κατερίνας Μπέη και του Νίκου Απειρανθίτη, ρίχνει αυλαία μ’ ένα διπλό συναρπαστικό και άκρως συγκινητικό επεισόδιο.

“Τα καλύτερά μας χρόνια”, μας ταξίδεψαν, μέσα από τις περιπέτειες της οικογένειας των Αντωνόπουλων, σε τρεις δεκαετίες και σε πολλούς ξύπνησαν μνήμες για το πόσο διαμορφώθηκε η Ελλάδα και στους νεότερους έδειξε μια πλευρά της συνχρονης ιστορίας της χώρας μας μέσα απο την καθημερινότητα μιας γειτονιάς. Νοσταλγία, αλλά και χιούμορ, η σειρά χάρισε γέλιο, συγκίνηση.

Η σειρά ρίχνει τίτλους τέλους την ερχόμενη Κυρικάη μέσα στην δεκαετία του 80’

Η δεκαετία του 80’, στίγμα στην εξέλιξη της ελληνικής τηλεόρασης, της μουσικής, του κινηματογράφου, της επιστήμης, της τεχνολογίας αλλά κυρίως της κοινωνίας, ήρθε για να κλείσει τον κύκλο των ιστοριών των ηρώων του μοναδικού μας παραμυθά Άγγελου (ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ) που ελπίζουμε να μείνει ανεξίτηλος στις καρδιές σας, μαζί με τη λακ, τις παγιέτες, τις βάτες, τις ντίσκο, την περμανάντ και όλα τα στοιχεία της πιο αμφιλεγόμενης δεκαετίας!

Ο Άγγελος (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΡΦΑΣ) διανύει τους τελευταίους μήνες της στρατιωτικής του θητείας, ενώ ο Στέλιος (ΜΕΛΕΤΗΣ ΗΛΙΑΣ) ανεβαίνει σε μπαλκόνια και απ’ ό,τι φαίνεται ανεβαίνει επικίνδυνα και στην ιεραρχία του Υπουργείου, μην πούμε του κράτους. Η Μαίρη (ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ) έχει αποδεχτεί τα καθήκοντα της μητρότητας, αλλά επειδή ο άνθρωπος δεν αλλάζει, συμμετέχει ενεργά στην Ε.Γ.Ε. Δεν ξέρει, ότι η μοίρα της επιφυλάσσει να ανέβει κι αυτή ένα σκαλοπάτι στην ιεραρχία της οικογένειας. Λίγο νωρίτερα απ’ όσο περίμενε.

Ο Λούης (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΑΟΥΣΗΣ), Ο Ρομπερτ Ντε Νιρο του Γκύζη, αναλαμβάνει την βραδινή βάρδια του ταξί του πατέρα του, διαβάζει Ντένικεν και πλέον ονειρεύεται μια οικογενειακή ζωή με τη Ζαμπέτα του (ΘΑΛΕΙΑ ΣΥΚΙΩΤΗ). Δηλαδή, ακολουθεί κατά γράμμα την ζωή του πατέρα του (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΟΓΛΟΥ).

Ο Αντώνης (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΟΥΡΑΝΗΣ) θα πρέπει να παραδεχτεί ότι το σύστημα τον ρουφά αργά αλλά σταθερά. Το πολιτικό αλλά και προσωπικό παρελθόν του ήταν τελικά τόσο έντονα; Τα ηθικά του διλήμματα θα τον διχάσουν και θα τον αναγκάσουν να παίξει σε δύο στρατόπεδα με κίνδυνο τη ζωή του και φυσικά την καρδιά του. Το μυστικό που κουβαλάει με τον αδερφό του για τη Μυρτώ (ΗΛΕΚΤΡΑ ΜΠΑΡΟΥΤΑ), την οποία παντρεύεται με παπά και με κουμπάρο (τον Άγγελο) δεν είναι τίποτα σε σχέση με τα μυστικά του παρελθόντος που ο ίδιος δεν έμαθε ποτέ.

Η Ελπίδα (ΕΡΙΦΥΛΛΗ ΚΙΤΖΟΓΛΟΥ). Ένα νέο αστέρι γεννιέται. Η συμμετοχή της στο Λούνα Παρκ, καθώς και μία πρόταση να παίξει στον Κίτρινο Φάκελο, θα εκτοξεύσουν την καριέρα της, αλλά όχι για πολύ, μιας και η πολιτική σκηνή αλλάζει και τα τηλεοπτικά σχέδια εκείνης της εποχής, επίσης. Έχοντας πια ξεπεράσει τα 30, χωρίς σύντροφο και ανεξαρτησία, δε θα αντέξει για πολύ την πίεση του κοινωνικού της περίγυρου για γάμους και παντρολογήματα.

Ο Δημήτρης (ΜΙΧΑΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ), σε διάσταση με τη Νανά (ΤΖΕΝΗ ΘΕΩΝΑ), κάνουν άνω κάτω τη γειτονιά με τους καβγάδες τους και η μικρή Νόνη (ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΚΤΥΠΗ), θα καταφέρει με τον τρόπο της να συμβιβάσει τα πράγματα, μιας και καθημερινά για δύο περίπου χρόνια βιώνει ένα πιεστικό κοινωνικό bullying γιατί είναι παιδί χωρισμένων γονιών.

Όλοι περιμένουν με αγωνία τις αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο. Άλλοι για να μπορέσουν να παντρευτούν και άλλοι για να χωρίσουν!

Από τη γνωστή γειτονιά, δεν λείπουν οι αγαπημένοι γείτονες των Αντωνόπουλων!

Η Πελαγία (ΝΑΤΑΣΑ ΑΣΙΚΗ), η πιο αγαπητή Κρητικιά της ελληνικής τηλεόρασης, εάν και δεν έχει χάσει την όρεξη για ζωή με δεδομένο ότι είναι ερωτευμένη με τον νέο πρωθυπουργό, φαίνεται να βλέπει πράγματα που οι άλλοι δε βλέπουν. Πλέον, δεν περιορίζεται στην καλή αλλά μακαρίτισσα καλή της φίλη, αλλά απλώνει τη φαντασία της και σε διαστημικά πλάσματα με αποτέλεσμα οι Αντωνόπουλοι να θέλουν να τη στείλουν στον γιο της για να λάβει μία σωστή θεραπεία στους γιατρούς.

Ο κυρ Νίκος (ΕΡΡΙΚΟΣ ΛΙΤΣΗΣ), ο παππούς της καρδιάς μας, έχει μεταμορφωθεί σε ένα καλοκάγαθο γεροντάκι με μαγκούρα, μιας και το δεξί του πόδι διαμαρτύρεται πλέον σθεναρά και τα προσκοπικά του χρόνια είναι πια μια γλυκιά ανάμνηση, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να την κληροδοτήσει με το ζόρι στα απανταχού παιδιά της οικογένειας, μαζί με τον Ολυμπιακό. Φυσικά θα παραμείνει δεινός εθνολάτρης και ξεροκέφαλος, γιατί το χούι δε φεύγει.

Ο Ιωάννης (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΟΥΡΙΔΑΚΗΣ) και η Τουλίπ (ΖΩΗ ΜΟΥΚΟΥΛΗ) προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκτήσουν παιδί, τόσο πολύ που δεν τους φτάνουν οι ώρες της ημέρας. Που τους χάνεις που τους βρίσκεις, το προσπαθούν. Η ατυχία τους, θα τους οδηγήσει στους γιατρούς και μια μέρα στο παιδί του σωλήνα. Δεν έχουν όμως ακόμα γλυτώσει από τον Μάκη (ΣΑΒΒΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ), ο οποίος καραδοκεί και για να μην παντρευτούν αλλά και για να καπηλευτεί την περιουσία τους.

Στην κατά τα άλλα φιλήσυχη γειτονιά, προσγειώνονται και οι ΤΟΛΟΠ (ΛΑΕΡΤΗΣ ΜΑΛΚΟΤΣΗΣ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΕΛΗ, ΜΕΓΚΥ ΣΟΥΛΙ). Κοινώς οι Αποστολόπουλοι, οι Eλληνοαυστραλοί που αγόρασαν το σπίτι των Αντωνόπουλων, και θα αναστατώσουν την παρέα μας με τους νεωτερισμούς τους και τις αγριοφωνάρες τους. Ενώ η μικρή τους κόρη θα «αναστατώσει», την καρδιά του Άγγελου για τα καλά. Θα υπάρχει άραγε χώρος στην καρδιά του για την Άννα (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΕΣΣΙΝΗ);

Παίζουν: Κατερίνα Παπουτσάκη (Μαίρη), Μελέτης Ηλίας (Στέλιος), Δημήτρης Σέρφας (Άγγελος), Εριφύλη Κιτζόγλου (Ελπίδα), Δημήτρης Καπουράνης (Αντώνης), Τζένη Θεωνά (Νανά), Μιχάλης Οικονόμου (Δημήτρης), Ερρίκος Λίτσης (Νίκος), Νατάσα Ασίκη (Πελαγία), Αλέξανδρος Ζουριδάκης (Κυρ Γιάννης), Ζωή Μουκούλη (Τούλα), Βαγγέλης Δαούσης (Λούης), Θάλεια Συκιώτη (Ζαμπέτα), Λαέρτης Μαλκότσης (Greg Αποστολόπουλος), Ευτυχία Μελή (Τζένη Αποστολοπούλου), Μέγκυ Σούλι (Κάθριν), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Άγγελος – αφήγηση)

Σενάριο: Νίκος Απειρανθίτης, Κατερίνα Μπέη
Σκηνοθεσία: Σπύρος Ρασιδάκης
Δ/νση φωτογραφίας: Dragan Nicolic
Σκηνογραφία: Δημήτρης Κατσίκης
Ενδυματολόγος: Μαρία Κοντοδήμα
Ηχοληψία: Γιώργος Κωνσταντινέας
Μοντάζ: Κώστας Γκουλιαδίτης
Παραγωγοί: Διονύσης Σαμιώτης, Ναταλύ Δούκα
Εκτέλεση Παραγωγής: TANWEER PRODUCTIONS


Σχολιάστε εδώ