ΚΙΝΑ: Μεγαλώνει η ανεργία στο αστικό εργατικό δυναμικό!

ΚΙΝΑ: Μεγαλώνει η ανεργία στο αστικό εργατικό δυναμικό!

♦ Η Κίνα ενισχύει το γουάν, όμως δεν θέλει να «εκθρονίσει» το δολάριο και δεν επιδιώκει αποδολαριοποίηση της διεθνούς οικονομίας, καθώς το Πεκίνο δεν προσβλέπει σε παγκοσμιοποίηση του γουάν.

♦ Στρατιές άνεργων νέων πτυχιούχων στην Κίνα, με την υποαπασχόληση να μαστίζει τους αποφοίτους πανεπιστημίου. Έξι εκατομμύρια Κινέζοι ηλικίας 16 – 24 ετών στο αστικό εργατικό δυναμικό είναι προς το παρόν άνεργοι, αριθμός που έχει διπλασιαστεί σε σχέση με την περίοδο πριν από την πανδημία.

♦ Τριπλή κρίση στην Τουρκία και στο βάθος ΔΝΤ! Η λίρα κατρακυλάει, ο πληθωρισμός είναι στο 44% και την ίδια στιγμή η χώρα είναι στα πρόθυρα μιας κρίσης χρέους.

♦ Η Σελήνη «προσγειώνεται» στο Ντουμπάι! Ένα φεγγάρι 5 δισ. δολαρίων είναι η νέα φαραωνική κατασκευή που συζητάει το εμιράτο για να προσελκύσει τουρίστες.

♦ Στη Φυλακή Bryan, στο Τέξας, η Ελίζαμπεθ Χολμς, η ιδρύτρια της Theranos. Θα εκτίσει ποινή 11 ετών για απάτη σε βάρος επενδυτών και ασθενών. Η Χολμς θα μπορεί να δέχεται επισκέψεις από τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά κάθε Σαββατοκύριακο και στις γιορτές, η δε φυλακή έχει χώρο παιχνιδιού και εξωτερικές εγκαταστάσεις για τις συναντήσεις αυτές.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ