Alpha Bank: Στηρίζει κορυφαίες πολιτιστικές δράσεις σε Αθήνα και Δήλο

Alpha Bank: Στηρίζει κορυφαίες πολιτιστικές δράσεις σε Αθήνα και Δήλο

Κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις στηρίζει και φέτος η Alpha Bank. Στηρίζει την πρωτοβουλία Alpha – Mission Delos του World Human Forumκ για την κλιματική αλλαγή και είναι αποκλειστικός χορηγός της παράστασης του Akram Khan «Jungle Book Reimagined» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της τράπεζας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Alpha Bank, στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης που αναλαμβάνει για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στηρίζει την πρωτοβουλία Alpha – Mission ΔΕLOS του World Human Forum. Στόχος του Alpha – Mission ΔΕLOS είναι η ενημέρωση για την κλιματική κρίση και την προστασία του πλανήτη, μέσω ευκαιριών για διάλογο που δημιουργεί ανάμεσα σε επιστήμονες, καλλιτέχνες και στοχαστές διαφορετικών εθνικοτήτων και ηλικιών, στο ιερό νησί της Δήλου, τοπόσημο προώθησης των αξιών του ανθρωπισμού και της βιωσιμότητας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Akram Khan, ένας από τους πιο επιδραστικούς χορογράφους του καιρού μας, παρουσίασε την παράστασή του «Jungle Book Reimagined» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 14 και 15 Ιουνίου, με την αποκλειστική χορηγία της Alpha Bank. Το βιβλίο του βραβευμένου με Νόμπελ συγγραφέα Rudyard Kipling «Το βιβλίο της ζούγκλας» ήταν η έμπνευση για το έργο του Akram Khan, που παρουσιάζει το ταξίδι της Μόγλη, ενός μικρού κοριτσιού, κλιματικής πρόσφυγα. Το έργο, που απευθύνεται σε όλες τις γενιές, ευαισθητοποιεί το κοινό απέναντι στην περιβαλλοντική κρίση, την κλιματική αλλαγή, τις φυσικές και κοινωνικές επιπτώσεις τους, και μας καλεί να ανακαλύψουμε από την αρχή έναν καινούριο κόσμο.

Διαχρονικοί στόχοι η στήριξη του Πολιτισμού και η προώθηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, για την Alpha Bank, η ανάδειξη του πολιτισμού αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα της Εταιρικής της Υπευθυνότητας, τόσο μέσα από τις Συλλογές της, τη Νομισματική Συλλογή και τη Συλλογή Έργων Τέχνης, όσο και μέσω στήριξης και συνεργασίας με κορυφαίους πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας.

Κεντρική φωτό: (από αριστερά) Νίκος Πιμπλής, Πρόεδρος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Akram Khan, Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Akram Khan Company, Ρούλη Χριστοπούλου, Επικεφαλής Εταιρικής Υπευθυνότητας Alpha Bank, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Πρόεδρος, World Human Forum, Γιάννης Βακαρέλης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Σχολιάστε εδώ