Μάκης Κεραυνός: Το μέτρο φαίνεται να ανακουφίζει…

Μάκης Κεραυνός: Το μέτρο φαίνεται να ανακουφίζει…

[Εξομολογήσεις]

«Θα έπρεπε να υπάρξει η απόφαση για μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα καθημερινής χρήσης των νοικοκυριών, όπως στο ψωμί, στο γάλα, στις παιδικές τροφές για να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια.

Έγκαιρα η αρμόδια Υπηρεσία Καταναλωτή ενεργοποιήθηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών ώστε να αποφευχθούν πιθανές ενέργειες αισχροκέρδειας.

Μέχρι στιγμής έχει λειτουργήσει πολύ καλά, έχουν εντοπιστεί μια – δυο περιπτώσεις αισχροκέρδειας και θα υπάρξουν συγκεκριμένα πρόστιμα. Το μέτρο φαίνεται ότι ανακουφίζει.

Συμφωνούμε απόλυτα με την τοποθέτηση ότι θα πρέπει οι εθνικές κυβερνήσεις να αναλάβουμε μεγαλύτερη ευθύνη στην υλοποίηση των δημοσιονομικών μέτρων γιατί υπάρχουν συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες σε κάθε χώρα και πρέπει να μπορούμε να τα εφαρμόζουμε με δικό μας τρόπο για να φτάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα.

Ταυτόχρονα συμφωνούμε με αυτούς που υποστηρίζουν ότι πρέπει να μείνουμε στο νομικό πλαίσιο, να μην υπάρξει χαλάρωση στη δύσκολη αυτή γεωπολιτική συγκυρία.

Υπήρχαν σε όλη τη συζήτηση διαφορετικές απόψεις, αλλά βλέπουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία παρουσιάζει σύγκλιση στις τοποθετήσεις.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί και έχοντας υπόψη τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις, θα υπάρξει μια κατάληξη».

Υπογραφή: Μάκης Κεραυνός, Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ