Απόφοιτοι Πολυτεχνείου δύο ταχυτήτων!

Απόφοιτοι Πολυτεχνείου δύο ταχυτήτων!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Υπάρχουν επιστήμονες που έχουν τελειώσει πολυτεχνική σχολή ελληνικού πανεπιστημίου, και μάλιστα της Αττικής, αλλά δεν έχουν τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν απόφοιτοι του Μετσόβιου ή α­ντίστοιχων σχολών άλλων ελληνικών πανεπιστημίων.

Δηλαδή, υπάρχουν στη χώρα μας, με την ανοχή ή τις ευλογίες του κράτους, πολιτικοί μηχανικοί, απόφοιτοι πολυτεχνικών σχολών ελληνικών πανεπιστημίων, οι οποίοι είναι σε δυσμενή θέση σε σχέση με συναδέλφους τους που έχουν τελειώσει τις ίδιες σχολές, αλλά σε αλλά ελληνικά πανεπιστήμια!
Πώς γίνεται αυτό, δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε και ίσως να μην μπορούν να το εξηγήσουν ούτε αυτοί που το εμπνεύστηκαν και το εφαρμόζουν.

Οι αδικημένοι της ιστορίας είναι οι πολιτικοί μηχανικοί που αποφοίτησαν από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, τους οποίους το ΤΕΕ δεν αναγνωρίζει ως ισότιμους του ΕΜΠ και των πολυτεχνικών σχολών των υπολοίπων ελληνικών πανεπιστημίων. Δηλαδή, το ΤΕΕ βάζει… ταμπέλες στους αποφοίτους των πολυτεχνικών σχολών και κάποιους θέτει εκ δεξιών και κάποιους εξ ευώνυμων. Και ας φοιτούν όλοι τα ίδια χρόνια, ας έχουν την ίδια διδακτέα ύλη και ας γίνεται η εισαγωγή τους με τα ίδια κριτήρια, δηλαδή μέσω πανελληνίων εξετάσεων.

Κάποιοι έκριναν ότι αυτοί δεν είναι όπως οι άλλοι και τους… ρίχνει στον Καιάδα. Τη στιγμή που δέχονται μια χαρά τα πτυχία των ξένων πανεπιστημίων και των ιδιωτικών κολεγίων. Το ελληνικό πανεπιστήμιο στην… πυρά και όλα τα υπόλοιπα, δημόσια ή ιδιωτικά, στον… αφρό. Γιατί, άραγε;


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ