Ψηφοθηρία με φόντο την Ορθοδοξία!

Ψηφοθηρία με φόντο την Ορθοδοξία!

Σε έναν ιδιότυπο πόλεμο –με φόντο την Ορθοδοξία– έχει επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες ο Κυρ. Μητσοτάκης. Σε μια προσπάθεια να… κόψει τη φόρα της Νίκης, επιτίθεται στα ηγετικά στελέχη της λέγοντας ότι καπηλεύονται την ορθόδοξη πίστη και διχάζουν την ελληνική κοινωνία προκειμένου να αποσπάσουν ψήφους στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Με τον τρόπο αυτό επιχειρεί αφενός να κλείσει τον δρόμο προς τη Βουλή για το νεότευκτο κόμμα και αφετέρου να πείσει τους πολίτες που έχουν προσχωρήσει στις τάξεις του να… αποχωρήσουν και να μετακομίσουν στη Νέα Δημοκρατία! Με δεδομένο ότι στη μεγάλη πλειονότητά τους είναι συ­ντηρητικοί και ιδεολογικά κινούνται στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς. Στη διάρκεια της πρόσφατης περιοδείας του στη Δράμα ο κ. Μητσοτάκης στηλίτευσε ό­σους «επιδιώκουν να φυλακίσουν την ορθόδοξη πίστη στα στεγανά κάποιων μικρών κομμάτων».

Πρόσθεσε δε ότι «η Ορθοδοξία είναι πολύ μεγαλύτερη και ήταν πάντα δύναμη ενότητας και όχι διχασμού του ελληνικού λαού», ενώ απευθυνόμενος προς τους επικεφαλής της Νίκης, χωρίς να τους κατονομάσει, τους κάλεσε «να αφήσουν την Εκκλησία μακριά από τα της πολιτικής».

Η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να κόψει τα φτερά της Νίκης δεν περιορίζεται μόνο στο επίπεδο των δηλώσεων (παραινέσεων), εκτείνεται και στο πεδίο της… δράσης.

Η πρόσφατη αναφορά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ότι η Εκκλησία δεν πρέπει και δεν εμπλέκεται στα της πολιτικής ήταν σίγουρα αποτέλεσμα των πιέσεων που πιθανότατα ασκήθηκαν από την πλευρά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Πέραν του ότι ο διχασμός που τείνει να δημιουργηθεί στις τάξεις των πιστών μόνο ωφέλιμος για την Εκκλησία δεν είναι. Σε ανάλογες τοποθετήσεις με αυτήν του Αρχιεπισκόπου προχώρησαν και ορισμένοι, λίγοι είναι αλήθεια, Μητροπολίτες. Αυτό σημαίνει ότι οι τελευταίοι είτε συμπλέουν με το κόμμα της Νίκης είτε δεν επιθυμούν να δυσαρεστήσουν κανέναν.

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης κινείται και παρασκηνιακά με σκοπό να αποδυναμώσει τα στηρίγματα της Νίκης από τον χώρο της Εκκλησίας, από ιεράρχες αλλά και μονές ανά την επικράτεια με επιρροή (ισχύ) στην ελληνική κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, είχε προγραμματίσει επίσκεψη στο Άγιο Όρος, η οποία ματαιώθηκε για αδιευκρίνιστους λόγους, αλλά για λογαριασμό του ταξίδεψε εκεί ο Άδ. Γεωργιάδης. Είναι προφανές ότι η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να κρατήσει εκτός Βουλής τη Νίκη θα συνεχιστεί μέχρι την ύστατη ώρα, διότι έτσι θα χαμηλώσει ο πήχης της αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα θα ανέβει ο αριθμός των βουλευτών που θα έχει στην επόμενη Βουλή.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: reporter.gr


Σχολιάστε εδώ