Ίντριγκες και παρασκήνια στην ακροδεξιά πολυκατοικία

Ίντριγκες και παρασκήνια στην ακροδεξιά πολυκατοικία

–Μάχη επιβίωσης δίνει ο Βελόπουλος – Ένα βήμα πριν από τη Βουλή η Νίκη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ζυμώσεις και οι διεργασίες στον χώρο της Άκρας Δεξιάς, με συνολικά έξι με επτά κόμματα να διεκδικούν την ψήφο των πολιτών που ιδεολογικά τοποθετούνται δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας.

Συνιστούν δε μια μόνιμη και σοβαρή απειλή για τους πολιτικούς (εκλογικούς) σχεδιασμούς του Κυρ. Μητσοτάκη, καθώς αθροίζουν συνολικά ένα ποσοστό που μπορεί και να υπερβαίνει το 10% με 12%. Σε σχέ­ση με την αναμέτρηση του Μαΐου, στις επικείμενες εκλογές δεν θα μετάσχουν η Εθνική Δημιουργία των Θ. Τζήμερου – Φ. Κρανιδιώτη. Ο πρώτος αποχώρησε από την πολιτική και ο δεύτερος έδωσε γραμμή υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Εκτός μάχης. λόγω χαμηλών ποσοστών και έλλειψη οικονομικών πόρων. τέθηκε και το ΕΑΝ του Αν. Κανελλόπουλου.

Ισχυρή παρουσία στον χώρο της Άκρας Δεξιάς συνιστά η Ελληνική Λύση, η οποία, ωστόσο, στις εκλογές του Μαΐου δεν πήγε όσο καλά ανέμενε ο Κυρ. Βελόπουλος. Μπορεί να μπήκε στη Βουλή, αλλά το 3,5% που πέτυχε δεν αποτελεί εγγύηση για την αναμέτρηση του Ιουνίου. Αντίπαλον δέος η Νίκη, που τον Μάιο έφτασε μια ανάσα από το όριο του 3%, με τις έρευνες να δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό να τα καταφέρει στις 25 Ιουνίου.

Η Νίκη απευθύνεται στο ίδιο κοινό και ευθύνεται για την υποχώρηση της Ελληνικής Λύσης. Το τελευταίο διάστημα, ο κ. Βελόπουλος προσπάθη­σε να συσπειρώσει γύρω από το κόμμα του διάφορες πολιτικές κινήσεις και γκρουπούσκουλα που κινούνται στον ίδιο χώρο, χωρίς, ω­στόσο, σπουδαία αποτελέσματα.

Νέος παίκτης στον χώρο είναι ο Πατριωτικός Συνασπισμός, όπου έ­χουμε τη συμπαράταξη 11 κομμάτων, πολιτικών κινήσεων κ.ά. Μεταξύ αυτών τα κόμματα του επιχειρηματία Πρ. Εμφιετζόγλου, του πρώην βουλευτή Κ. Μπογδάνου, του αντιεμβολιαστή Φ. Βόβολη κ.ά. Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε με τέσσερα κόμματα, αλλά στην πορεία έγιναν 12, ενώ αποχώρησε η Νέα Ελλάδα που συστρατεύτηκε με την Ελληνική Λύση. Δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος Συνασπισμός δεν είχε πάρει μέρος στις εκλογές του Μαΐου, κανείς –μέχρι αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον– δεν μπορεί να προβλέψει την επίδοση που μπορεί να πετύχει στην αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου. Στον ίδιο ιδεολογικό χώρο κινείται και η Φωνή Λογικής, το κόμμα που ίδρυσε η Αφρ. Λατινοπούλου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες, εκτός από την Ελληνική Λύση και τη Νίκη, κανένας άλλος σχηματισμός δεν έχει ελπίδες (προοπτικές) να υπερβεί το όριο του 3% και να είναι στην επόμενη Βουλή. Ωστόσο, επειδή, όπως φάνηκε και στις εκλογές του Μαΐου, η βούληση των πολιτών είναι απρόβλεπτη, δεν πρέπει να αποκλείεται εκ προοιμίου η οποιαδήποτε έκπληξη.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: dikaiologitika.gr


Σχολιάστε εδώ