Αλμέιδα: Στόχος μας το Champions League – Το σήμερα και το αύριο για μένα είναι η ΑΕΚ

Αλμέιδα: Στόχος μας το Champions League – Το σήμερα και το αύριο για μένα είναι η ΑΕΚ

Ο Ματίας Αλμέιδα παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Román Iucht της La Oral Deportiva, ραδιόφωνο του Μπουένο Άιρες της Αργεντινής και έθεσε το μεγάλο στόχο της ΑΕΚ ενόψει της επόμενης σεζόν ενώ δήλωσε απόλυτα χαρούμενος στην Ελλάδα και τόνισε πως είναι απούλητα προσηλωμένος στο σύλλογο.

Ο προπονητής της Ένωσης και αναφέρθηκε στην πρώτη του εμπειρία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ως προπονητής.

Πάρτε μια μικρή γεύση απο τη συνέντευξη:

-Πως πήγε η πρώτη σου χρόνια στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ελλάδα;

«Η αλήθεια είναι ότι πήγε πάρα πολύ καλά, ήταν η πρώτη μου φορά ως προπονητής στην Ευρώπη. Τα καταφέραμε περίφημα, πήραμε και το κύπελλο και το πρωτάθλημα και τώρα έχουμε την πιθανότητα να παίξουμε στο Champions League. Όλα πάνε καλά, γνωρίζω νέους ανθρώπους και νέες κουλτούρες και αυτό είναι εξαιρετικό. Συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε, να μαθαίνουμε πράγματα και να γινόμαστε καλύτεροι παντού».

-Πως είναι οι Έλληνες; Ακούμε ότι τα γήπεδα είναι πολύ… καυτά. Είναι δύσκολο να παίξεις εκεί. Γήπεδα με θερμούς φιλάθλους σαν τους λατίνους κάτι που εσένα πάντα σου άρεσε…

«Οι Έλληνες είναι πολύ παθιασμένοι όπως είμαστε κι εμείς. Είναι όπως είναι στα δικά μας γήπεδα. Συνεχώς μαθαίνω νέα πράγματα και για αυτούς και η αλήθεια ότι μου αρέσει πάρα πολύ».

-Το όνειρό σου είναι κάποια στιγμή να φτάσεις πιο ψηλά, για παράδειγμα κάποια στιγμή να προπονήσεις την Ίντερ, την Πάρμα, ομάδες στις οποίες αγωνίστηκες;

«Δεν μου αρέσει ποτέ να μιλάω για τέτοια πράγματα, δεν κάνω όνειρα. Ζω το σήμερα και το αύριο και το δικό μου αύριο είναι η ΑΕΚ και το πως θα φτιάξουμε την ομάδα για να μπούμε στους ομίλους του Champions League. Είμαι πάρα πολύ καλά.

– Έχεις σκεφτεί κάποια στιγμή να γίνεις ομοσπονδιακός;

«Υπήρξαν στιγμές που βρέθηκα πολύ κοντά και στον πάγκο της Χιλής και της Κόστα Ρίκα και του Εκουαδόρ. Τώρα είμαι στην ΑΕΚ, το σήμερα μου είναι στην ΑΕΚ το τι θα συμβεί στο μέλλον δεν το ξέρω. Εναι κάτι το διαφορετικό, έχει κι αυτό τη δουλειά και την προσπάθεια που χρειάζεται είναι μία άλλη ζωή. Τώρα δεν το σκέφτομαι δεν μπορώ να το αποκλείσω στο μέλλον αλλά ξαναλέω εγώ ζω το σήμερα».

Πηγή: www.aek365.org

Σχολιάστε εδώ