Αλ. Τσίπρας: Η στήριξη του ΕΣΥ είναι για εμάς η πρώτιστη προτεραιότητα

Αλ. Τσίπρας: Η στήριξη του ΕΣΥ είναι για εμάς η πρώτιστη προτεραιότητα

Ο Αλέξης Τσίπρας περιοδεύει σήμερα στο Λασίθι. Βρέθηκε νωρίτερα στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, συνομίλησε με το προσωπικό και στη συνέχεια επισκέφτηκε την αγορά της πόλης.

«Η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι για εμάς η πρώτιστη προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας με τον σχεδιασμό της ΝΔ», ανέφερε πο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας, το οποίο επισκέφτηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του σήμερα στον νομό Λασιθίου, στην Κρήτη.

Επεσήμανε ότι τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη -«τα κρυφά, αλλά φανερώθηκαν μετά τις δηλώσεις Πνευματικού»- θα οδηγήσουν σε κλείσιμο δομών και ο νομός Λασιθίου «είναι ο πρώτος που θα υποστεί πλήγματα από αυτόν τον σχεδιασμό, καθώς η αντίληψή τους είναι: Μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία, μείωση των δημόσιων δομών, μετατροπή των νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, μείωση φυσικά και του προσωπικού, καθώς ο σχεδιασμός δεν είναι για προσλήψεις, αλλά απλά για αντικαταστάσεις όσων θα φεύγουν σε σύνταξη και ακόμη και διαλογή ασθενών, όπως ο κ. Πνευματικός φανέρωσε». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως αυτό σημαίνει «ότι η έλλειψη δημόσιων δαπανών για την υγεία θα οδηγεί ακόμα και σε αυτήν την κυνική επιλογή. Όταν ένας ασθενής έχει χαμηλό προσδόκιμο ζωής, να μην του δίνεται η ακριβή θεραπεία». Αντίθετα, σχολίασε, «όποιος έχει πρόσβαση στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, θα μπορεί να έχει ελπίδες να ζήσει με αξιοπρεπείς συνθήκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. “Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει” μάς είπε κάποιος υπουργός. Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα, εμείς έχουμε σχέδιο και στόχο να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας». «Η παροχή αξιοπρεπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια κοινωνία δικαιοσύνης και ευημερίας για όλους, για μια κοινωνία ισότητας. Και αυτό περνάει και μέσα από την αύξηση των δαπανών για τη δημόσια υγεία, την ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, που είναι μια μεγάλη ελπίδα για το μέλλον», συμπλήρωσε. Όπως ανέφερε, μόνο 2% προβλέπει το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει πάνω από 10%, προκειμένου να στηριχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σημείωσε, επίσης, ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει αύξηση των μισθών των γιατρών, των πρωτοδιοριζόμενων γιατρών στα 2.000 ευρώ, 15.000 προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων όσοι έδιναν τη μάχη την περίοδο της πανδημίας, ένταξη των νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

«Η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι για εμάς η πρώτιστη προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας με τον σχεδιασμό της ΝΔ», κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο Ρέθυμνο βρέθηκε την Τρίτη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας στα πλαίσια της περιοδείας του στην Κρήτη. Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με πολίτες και απηύθυνε σύντομη ανοιχτή ομιλία.

Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να στηρίξουν στην κρίσιμη αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στο σχέδιο λεηλασίας της ΝΔ. Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στους εκατοντάδες συγκεντρωμένους πολίτες του Ρεθύμνου, που του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή, “στις εκλογές της 25ης του Ιούνη αναμετρώνται δύο σχέδια: Το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ που προβλέπει επιδοτήσεις στα καρτέλ της αισχροκέρδειας, αλλά υψηλή έμμεση φορολογία και λεηλασία για το εισόδημα των πολιτών, διάλυση και εγκατάλειψη του ΕΣΥ, 700.000 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και απαξίωση του κοινωνικού κράτους προς όφελος των ιδιωτικοποιήσεων. Και από την άλλη το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ”.

Γι αυτό, όπως, υπογράμμισε “Απευθυνόμαστε σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, που μπορεί να έχουν επιφυλάξεις, που μπορεί να έχουν διαφωνίες μαζί μας και τους λέμε ότι αν δεν θέλουν την επόμενη μέρα μια ανεξέλεγκτη δεξιά που θα επιτεθεί στα κοινωνικά δικαιώματα, η μόνη δύναμη είναι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ. Είτε για να ανατρέψουμε – και θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία στιγμή να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα και τον συσχετισμό του Μάη – είτε για να υπάρχει την επόμενη μέρα κάποιος που να τους κοιτάει στα μάτια και να εμποδίζει τον σχεδιασμό τους για λεηλασία του εισοδήματος”.

Ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που έχει εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης γιατί “ήταν, είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας, και όχι κόμμα διαμαρτυρίας ούτε κόμμα συμπλήρωμα σε κυβερνήσεις της δεξιάς”. “Γι αυτό λέμε, το δίλημμα της κάλπης της ενισχυμένης αναλογικής εξ αντικειμένου είναι ένα: Κάθε ψήφος, κάθε προοδευτική ψήφος που δεν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, εξ αντικειμένου ευνοεί το σχέδιο της ΝΔ. Να είναι παντοδύναμη και ανενόχλητη. Η μόνη δύναμη που μπορεί να το ανατρέψει είναι η ο ΣΥΡΙΖΑ” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φωτοβολίδα, είναι μια δύναμη να εκφράζει τα συμφέροντα των μην προνομιούχων Ελλήνων, τα συμφέροντα και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και όσο η κοινωνία θα βρίσκεται μπροστά σε πολιτικές που απειλούν τα συμφέροντά της, το αύριο, τη ζωή των ανθρώπων, τόσο θα υπάρχει κρίσιμη ανάγκη να είμαστε μπροστά και να δίνουμε μάχη”.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κίνησή του να κατέβει υποψήφιος στο Ρέθυμνο, μια πόλη κι έναν νομό που αγαπά ιδιαίτερα, είναι “μια κίνηση υψηλού συμβολισμού τόσο για το Ρέθυμνο όσο και για την Κρήτη”. “Όλοι καταλαβαίνουμε ότι στις 21 του Μάη είχαμε ένα αποτέλεσμα που δεν ήταν επιθυμητό, ένα κακό αποτέλεσμα. Όμως στην ζωή, έτσι και στην πολιτική, επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς. Είμαστε όρθιοι εδώ να δώσουμε τη μάχη της επόμενης μέρας για τον τόπο μας” υπογράμμισε.

“Η απλή αναλογική τελικά δεν λειτούργησε προς όφελος των προοδευτικών δυνάμεων, αλλά λειτούργησε προς όφελος της δεξιάς. Και αυτό γιατί οι ίδιες προοδευτικές δυνάμεις – κι έχουν ευθύνη γι αυτό – όταν τους δίναμε το χέρι, κοίταζαν πώς θα κόψουν το δικό μας χέρι και πώς θα κάνουν μονομέτωπο αγώνα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ενάντια στον Μητσοτάκη και στην ΝΔ που κυβερνάει. Τούτη την ώρα, όμως, και με δική τους ευθύνη έχουμε νέα εκλογική αναμέτρηση, που είναι πιο κρίσιμη αναμέτρηση γιατί είναι η τελική αναμέτρηση” συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με πληροφορίες και απο το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε εδώ