Αλ. Τσίπρας: Βάλτε φρένο στην παντοδυναμία της ΝΔ

Αλ. Τσίπρας: Βάλτε φρένο στην παντοδυναμία της ΝΔ

–Εφικτή η ανατροπή των συσχετισμών στις εκλογές, τονίζει η Κουμουνδούρου

Να φρενάρει τον δρόμο της Νέας Δημοκρατίας προς την παντοδυναμία είναι ο βασικός στόχος του Αλ. Τσίπρα για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Στόχος που, κατά την εκτίμησή του, μπορεί να επιτευχθεί με την ανατροπή των συσχετισμών, αλλά κυρίως με τη σημαντική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και οι μετεκλογικές δημοσκοπήσεις δείχνουν το κόμμα να παραμένει καθηλωμένο στο 20%, με τάσεις υποχώρησης, ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι η ανατροπή των συσχετισμών είναι εφικτή. Απευθυνόμενος προς τους πολίτες, τους καλεί να εναντιωθούν στην προοπτική μιας παντοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Προειδοποιεί, δε, ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα συνεχίσει από εκεί που… σταμάτησε πριν από τις εκλογές του Μαΐου. «Ο τόπος χρειάζεται μια ισχυρή δύναμη κοινωνικής αντίστασης στη λαίλαπα της ιδιωτικοποίησης, της ακρίβειας και της κοινωνικής λεηλασίας», υπογραμμίζει.

Στις δημόσιες τοποθετήσεις του ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι, αν η Νέα Δημοκρατία βγει παντοδύναμη από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, τα «έργα και οι ημέρες» της στη δεύτερη τετραετία θα είναι κατά πολύ χειρότερα από ό,τι στην πρώτη. «Μόνο ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ και όχι μια κατακερματισμένη και σε κατάσταση εμφύλιου αντιπολίτευση μπορεί να αποτρέψει τη δεξιά παντοδυναμία και να βάλει φραγμό στα σχέδια του Κυρ. Μητσοτάκη», επισημαίνει.

Αν και δεν το ομολογούν ανοιχτά, στην Κουμουνδούρου έχουν ως στόχο στις επικείμενες εκλογές όχι απλά να διατηρήσουν τις δυνάμεις τους, αλλά να τις ενισχύσουν ουσιαστικά. Το 20,07% που συγκέντρωσαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου αποτελεί τη βάση, το κατώτατο όριο για την ηγεσία και οποιοδήποτε άλλο χαμηλότερο ποσοστό θα συνιστά αποτυχία και θα πυροδοτήσει αναταράξεις και διεργασίες. Η προσπάθεια κάθε άλλο παρά εύκολη προδιαγράφεται για τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει κατ’ αρχάς να αλλάξει άρδην το κλίμα εσωστρέφειας και ηττοπάθειας που επικρατεί στις τάξεις του κόμματος μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου. Και να πείσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει λόγος να δώσει αυτήν τη μάχη. Κάτι εξαιρετικά δύσκολο, δεδομένου ότι το ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών έχει ξεκαθαρίσει προ πολλού.

Παράλληλα, πρέπει να πείσει τους αναποφάσιστους αυτήν τη φορά να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, για να βάλουν φρένο σε μια παντοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι αυτό από μόνο του ένα ισχυρό κίνητρο για να πείσει μερίδα των πολιτών; Θα φανεί το βράδυ της 25ης Ιουνίου.

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο διαρροής ψηφοφόρων προς δύο κατευθύνσεις: Αφενός προς το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για παλαιούς ψηφοφόρους του Κινήματος που είχαν μετακινηθεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο της οικονομικής κρίσης και τώρα σκέφτονται να… επιστρέψουν στη βάση τους.

Σε αυτό φαίνεται να διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε οριστικά την προοπτική της εξουσίας. Και αφετέρου προς την Πλεύση Ελευθερίας. Πρόκειται για αριστερούς ψηφοφόρους που αισθάνονται απογοητευμένοι από την κεντρώα στροφή του κ. Τσίπρα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ