Έλ. Κουντουρά στο “Π”: Εκλογές 25ης Ιουνίου: Γιατί ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ποιες είναι οι αλήθειες απέναντι στα ψέματα της ΝΔ;

Έλ. Κουντουρά στο “Π”: Εκλογές 25ης Ιουνίου: Γιατί ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ποιες είναι οι αλήθειες απέναντι στα ψέματα της ΝΔ;

Της
ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ
Ευρωβουλευτού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ


Εκλογές 25 Ιουνίου: Η ΝΔ, με τη μιντιακή κυριαρχία της, επιχειρεί να καθορίσει την ατζέντα επενδύοντας στο δίλημμα «ή εμείς κυβέρνηση με αυτοδυναμία ή το χάος και περιπέτειες» και παραπλανά τους πολίτες με κραυγαλέα ψέματα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Τα απροκάλυπτα ψέματα της ΝΔ:

Ψέμα: Ενισχύθηκε το ΕΣΥ.

Αλήθεια: Η δημόσια υγεία βρίσκεται υπό διάλυση και υπό ιδιωτικοποίηση. Αν είσαι φτωχός ή δεν μπορείς να αποπληρώσεις τα χρέη σου στο Δημόσιο, δεν έχεις πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι ελλείψεις προσωπικού και υποδομών έχουν τραγικό κόστος σε ζωές. Το 2019 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε το ΕΣΥ με 108.000 εργαζόμενους και το 2022 επί ΝΔ μειώθηκαν στους 84.000.

Ψέμα: Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τους εργαζομένους.

Αλήθεια: H ΝΔ, με τον ν. 4808/2021, κατήργησε το οκτάωρο, νομιμοποίησε τις απλήρωτες υπερωρίες, κατέλυσε τις εργασιακές σχέσεις και υποβάθμισε την Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Ψέμα: Προστατεύει την πρώτη κατοικία.

Αλήθεια: Η προστασία της πρώτης κατοικίας έπαψε να ισχύει με τον πτωχευτικό νόμο της ΝΔ το φθινόπωρο του 2020. Σήμερα 700.000 ακίνητα βρίσκονται στα χέρια των funds. Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας είναι η πιο βίαιη αναδιανομή πλούτου που συνέβη ποτέ στην Ελλάδα και επίκειται νέο τσουνάμι «κόκκινων» δανείων, επειδή οι δανειολήπτες αδυνατούν να πληρώσουν αυξημένες δόσεις έως και 300 ευρώ μηνιαίως μετά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις επιτοκίων.

Ψέμα: Tα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν χάρη στην ανάπτυξη.

Αλήθεια: Φοροεπιδρομή άδικων έμμεσων φόρων με τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ έκανε η ΝΔ, λεηλατώντας την κοινωνία, χωρίς να την προστατεύσει από την ακρίβεια και την ανεξέλεγκτη άνοδο του πληθωρισμού, ενώ αυξήθηκε κατά 45 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος και κατά 40 δισ. το ιδιωτικό.

Ψέμα: O ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα επιβάλει νέους φόρους στη μεσαία τάξη και στις επιχειρήσεις.

Αλήθεια: To πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ φέρνει μόνο φοροελαφρύνσεις, με αύξηση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, μείωση ή και μηδενισμό ΦΠΑ σε βασικά είδη, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και κατάργησή του στο αγροτικό και κτηνοτροφικό πετρέλαιο.

H διασπορά ψεμάτων, συντεταγμένα, από τα στελέχη της ΝΔ έχει στόχο να μπερδέψει τους Έλληνες, ώστε να ξεχάσουν ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησαν και φτωχοποίησαν την Ελλάδα, μας έβαλαν στα Μνημόνια, μείωσαν δραματικά τους μισθούς και έκοψαν το 60% των συντάξεων, τη 13η σύνταξη και τα δώρα. Η ΝΔ αυτήν την τετραετία, χωρίς καμιά δέσμευση και με τα ταμεία γεμάτα, έχει γονατίσει την ελληνική κοινωνία με το δόγμα ότι η «η αγορά τα ρυθμίζει όλα», προστατεύοντας την αισχροκέρδεια και τα υπερκέρδη.

Η ΝΔ, με ψέματα, όπως έκανε κάποτε και το ΠΑΣΟΚ με το «λεφτά υπάρχουν», δίνει ελπίδα και προοπτική μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει την αυτοδύναμη εξουσία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει πολιτική πρόταση με επίκεντρο τον άνθρωπο και πρόγραμμα που θα εξασφαλίσει το δικαίωμα όλων στη βελτίωση της ζωής μας.

Τι σημαίνει να ψηφίσει κανείς ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου;

Όταν ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

Ψηφίζεις για να μειωθούν οι φόροι και να ανακουφιστεί η κοινωνία από την ακρίβεια.
Ψηφίζεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ώστε να μη χάσουν οι Έλληνες τα σπίτια τους.
Ψηφίζεις ώστε τα νέα ζευγάρια να ξεκινήσουν τη ζωή τους με οικονομική στέγη, χωρίς τη θηλιά δανείων.
Ψηφίζεις για ένα σοβαρό πλαίσιο ρύθμισης χρεών, ώστε οι μικρές επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες να σταθούν όρθιοι, με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής και 120 δόσεις.
Ψηφίζεις για να αυξηθούν πραγματικά οι μισθοί και τα εισοδήματα, χωρίς να μειώνεται η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων και νοικοκυριών από τον πληθωρισμό.
Ψηφίζεις για καλύτερη δημόσια υγεία και ισότιμη πρόσβαση όλων σε καλύτερες υπηρεσίες υγείας και επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Ψηφίζεις για να αποκατασταθεί η σταθερότητα και η δικαιοσύνη στην εργασία και στην καθημερινότητά μας.
Ψηφίζεις για περισσότερη ασφάλεια στις υποδομές και διαφάνεια στα δημόσια έργα.

H ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι ψήφος για μια κοινωνία δίκαιη και με ευημερία, για όλους.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ