Αν. Τσουκαράκης στο “Π”: Για 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση, μόνο ΚΚΕ

Αν. Τσουκαράκης στο “Π”: Για 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση, μόνο ΚΚΕ

Του
ΑΝΕΣΤΗ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗ
Συνταγματάρχη (ΣΔΓ) ε.α.,
Επίτιμου Προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας
Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) και Υποψήφιου Βουλευτή ΚΚΕ Β’ Πειραιά


Τελικά, η άδεια κάλπη της 21ης Μάη γέμισε με 426.711 κόκκινα ψηφοδέλτια. Με 127.119 περισσότερα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ από την εκλογική αναμέτρηση του 2019, αποδεικνύοντας ότι, παρά τα διλήμματα και τους εκβιασμούς που έθεσαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, 127.119 περισσότεροι ψηφοφόροι δεν τσίμπησαν και συμπορεύτηκαν με τη μόνη δύναμη που παλεύει διαχρονικά στο πλευρό του ελληνικού λαού.

Και, ξέρετε, αυτό δεν έτυχε. Ήταν μια συνειδητή απόφαση που πήραν, βλέποντας ότι τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ, με μπροστάρηδες τους 15 βουλευτές του, βρέθηκαν από τα ξημερώματα κοντά σε συνανθρώπους μας και απέτρεψαν πλειστηριασμούς, όταν τα funds και οι τράπεζες, συνοδεία αστυνομικών οργάνων, σαν κοράκια έπεφταν να πλειστηριάσουν τις κατοικίες τους. Όταν οι προμηθευτές της «πράσινης» ενέργειας επιχείρησαν να τους κόψουν το ρεύμα, αλλά απέτυχαν. Όταν βρέθηκαν δίπλα και μπροστά στους αγώνες των εργαζομένων στην Cosco, στην e-food, στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα, με τους οποίους αγώνες απέσπασαν νίκες.

Αυτούς είχαν δίπλα τους. Ούτε τη ΝΔ, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, που νυχθημερόν παλεύουν να φτιάξουν κοστολογημένα προγράμματα κομμένα και ραμμένα σε δανειακές συμβάσεις, Ταμεία Ανάκαμψης και Σύμφωνα Σταθερότητας, δεσμεύοντας τον ελληνικό λαό μέχρι το 2056, δεσμεύοντας ακόμη και τα παιδιά των παιδιών μας.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα κόβουν και θα ράβουν, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των λίγων, του κεφαλαίου, στο οποίο ομνύουν και δεσμεύονται, ενώ το ΚΚΕ, ως η μοναδική, ισχυρή, λαϊκή μαχητική ασπίδα, θα παλεύει για το συμφέρον των πολλών, του ελληνικού λαού, τα συμφέροντα του οποίου υπερασπίζεται. Για να διατηρήσει την ελπίδα ζωντανή και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Για ένα μέλλον που αξίζει σε όλες και όλους μας. Για μια ανθρώπινη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Για μια κοινωνία όπου η ζωή του ανθρώπου δεν θα κρέμεται σε μια κλωστή και δεν θα σβήνει σε μια καρότσα φορτηγού, όπως συνέβη στην Κω, ή από πολύωρη καθυστέρηση ενός ασθενοφόρου, όπως συνέβη στη Νέα Μάκρη. Για μια κοινωνία όπου τα δημόσια αγαθά και ο πλούτος που παράγεται από τον λαό της θα επιστρέφονται στον λαό της, στους πολλούς. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που παράγει πλούτο. Η ολοένα αυξανόμενη συσσώρευση του πλούτου σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους, που χτίζονται από μπούκωμα κεφαλαίων, γεννά τη φορολεηλασία και τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα από τη μια μεριά και τη φοροαπαλλαγή στο κεφάλαιο από την άλλη.

Την 25η Ιούνη οι κάλπες θα είναι άδειες. Η ΝΔ αναζητά μια αυτοδύναμη, ισχυρή κυβέρνηση, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μαλώνουν για το ποιος θα κόψει το νήμα της συμπολιτευόμενης αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όμως, την περίοδο 2019 – 2023 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των νομοσχεδίων της αυτοδύναμης ΝΔ, ενώ το ΠΑΣΟΚ το 70%. Αυτό το γεγονός από μόνο του κάνει τον καθένα μας να αντιληφθεί τι πρόκειται να συμβεί την επομένη των εκλογών και το πού τελικά θα κατευθυνθεί η ψήφος τους.

Και οι τρεις τους –ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ– έχουν υπογράψει ένα τέταρτο Μνημόνιο-δανειακή σύμβαση, το περίφημο «Ταμείο Ανάκαμψης», καλώντας τον λαό να σφίξει πάλι το ζωνάρι. Αυτό το γνωρίζουν και οι τρεις τους, αλλά προσπαθούν να παραπλανήσουν τον ελληνικό λαό, βάζοντάς τον στη βάσανο για το ποιος έχει πιο κοστολογημένο πρόγραμμα από τον άλλο, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά πως, ό,τι και να κοστολογήσουν αυτοί, όλα είναι κοστολογημένα και υπογεγραμμένα και από τους τρεις τους και από την ΕΕ. Ας αφήσουν λοιπόν στην άκρη τα προεκλογικά τους προγράμματα, γιατί λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

Την 25η Ιούνη οι κάλπες μπορούν και πρέπει να γεμίσουν με ακόμη περισσότερα κόκκινα ψηφοδέλτια. Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί μια ισχυρή, λαϊκή και μαχητική αντιπολίτευση. Πάνω απ’ όλα, όμως, μπορεί να βεβαιώσει ότι οι 26 βουλευτές του, και όσοι περισσότεροι βρεθούν στη Βουλή, από την 26η Ιούνη θα είναι δίπλα σε κάθε λαϊκό νοικοκυριό για την υπεράσπιση των συμφερόντων του. Γιατί η μόνη δέσμευση του ΚΚΕ είναι απέναντι στον λαό και μόνο σε αυτόν.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ