Ντράγκαν Σάκοτα στο “Π”: Τα δεδομένα δεν είναι πάντα τα ίδια

Ντράγκαν Σάκοτα στο “Π”: Τα δεδομένα δεν είναι πάντα τα ίδια

Του
ΝΤΡΑΓΚΑΝ ΣΑΚΟΤΑ
Προπονητή Μπάσκετ


Ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει απόψε να κάνει το 2-1 στη σειρά, αλλά ο Παναθηναϊκός έβγαλε χαρακτήρα την Πέμπτη και έδειξε αποφασισμένος να μην παραδοθεί αμαχητί. Και μπορεί όλη τη χρονιά οι «ερυθρόλευκοι» να ήταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και σαφώς στην πρώτη σειρά εκείνων της Ευρωλίγκας, όμως όταν μιλάμε για σειρά τελικών τα δεδομένα δεν είναι πάντα τα ίδια, ούτε τα αναμενόμενα βάσει λογικής.

Με αυτό θέλω να πω ότι πρόκειται για ομάδες ιστορικές και με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό τους, που, ανά πάσα στιγμή και σε όποια κατάσταση κι αν είναι, διαθέτουν το μέταλλο για να μετατρέψουν ένα εμπόδιο σε πλεονέκτημα και μια στενωπό σε λεωφόρο. Βεβαίως και ο Ολυμπιακός διατηρεί το προβάδισμα να κόψει πρώτος το νήμα, αλλά θα πρέπει να αποδείξει την υπεροχή του στο παρκέ. Και αυτό έγινε ξεκάθαρο μετά τον αγώνα της Πέμπτης και τη νίκη του αντιπάλου του.

Πολλά θα παίξουν ρόλο στη σημερινή αναμέτρηση και κυρίως το κατά πόσο ο Ολυμπιακός θα πάρει ώθηση από την εξαιρετική στη διάρκεια της χρονιάς άμυνά του. Διότι στο ματς της Πέμπτης ο Παναθηναϊκός βρήκε τα μεγάλα σουτ που έψαχνε, μεταξύ αυτών το νικητήριο του Πονίτκα, και τα ίδια εκτιμώ πως θα αναζητήσει απόψε. Επίσης, σημαντικό είναι το αν θα αγωνιστούν ο Βεζένκοφ και ο Σλούκας, αφού μιλάμε για τον πρώτο σκόρερ και το μυαλό των γηπεδούχων.

Όπως και να ‘χει, είμαι βέβαιος ότι η σειρά θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον όλων μας και δεν είναι απίθανο να φτάσουμε σε πέμπτο παιχνίδι για να κριθεί ο πρωταθλητής. Και, όπως ξέρετε, έχουμε ανάγκη εμείς, το άθλημα το ίδιο, από τέτοιες σπουδαίες και αμφίρροπες αναμετρήσεις.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ