«ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ»: ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟ, ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ

«ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ»: ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟ, ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ

Αυτή την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 17.45, οι «Γειτονιές στο Πιάτο» θα περιηγηθούν σε μια από τις παλαιότερες γειτονιές της Αθήνας, τον Κεραμεικό. Μπορεί σήμερα να είναι μια από τις πιο cool γειτονιές της Αθήνας που συγκεντρώνει παράλληλα και το ιστορικό ενδιαφέρον, δεν έχει χάσει όμως τίποτα από όλα εκείνα που τη χαρακτηρίζουν μια πραγματικά λαϊκή γειτονιά.


Δείτε το επεισόδιο ΕΔΩ

Δείτε όλα τα επεισόδια ΕΔΩ


Στη γειτονιά των μεζέδων, δε θα μπορούσαμε παρά να ξεκινήσουμε τη βόλτα μας από τον «Λούη», το ιδανικό μέρος για μεζέδες μέχρι τελικής πτώσης. Ο Λούης περνάει από πολλές φάσεις μέσα στη μέρα! Ξεκινάει ως καφενές για τάβλι και καφέ το πρωί, συνεχίζει ως μεζεδοπωλείο για τους ντόπιους το μεσημέρι και κλείνει το βράδυ, ως το πιο in στέκι του Κεραμεικού, φιλοξενώντας κόσμο από όλη την Αθήνα.

Λίγο πιο δίπλα θα βρει κανείς το παντοπωλείο «Στο Βάθος Κήπος» όπου οι ιδιοκτήτες δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην υγιεινή διατροφή και τα βιολογικά προϊόντα. Εδώ μπορεί κάποιος να προμηθευτεί τρόφιμα χωρίς γλουτένη και χωρίς λακτόζη, συμπληρώματα διατροφής, super foods, βρεφικά είδη ακόμα και προϊόντα για τα κατοικίδια.

H βόλτα στον Κεραμεικό απαιτεί μια επίσκεψη και σε εργαστήρι κεραμικής. Εδώ, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος συναντά τον Αλέξανδρο, ένα νέο εικαστικό και γλύπτη που παραδίδει μαθήματα αγγειοπλαστικής στο εργαστήριό του, τον «Korkodilo».

Η περιήγηση τελειώνει… Μισελενάτα! Στο πρόσφατα βραβευμένο με αστέρι Michelin «CTC Restaurant», θα συναντήσουμε τον σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη για να μας ταξιδέψει σε μια εμπειρία γεύσεων και αρωμάτων με το Voyage menu που ξεδιπλώνεται σε πολλά στάδια.

Όταν ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επιστρέψει στο στούντιο ετοιμάζει δύο απολαυστικές συνταγές: τηγανητό σάντουιτς με ομελέτα και μπέικον και καστανό ρύζι με καλαμάρι και πέστο βασιλικού.

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα σε μια ακόμα γειτονιά!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε εδώ