Ξεκινούν οι διαγωνισμοί για τη μίσθωση των μαγαζιών σε Τινάνειο Κήπο και Βοτσαλάκια

Ξεκινούν οι διαγωνισμοί για τη μίσθωση των μαγαζιών σε Τινάνειο Κήπο και Βοτσαλάκια

Δύο καταστήματα-φιλέτα του Πειραιά, που ανήκουν φυσικά στον Δήμο, βγαίνουν στη διαγωνιστική διαδικασία προκειμένου να μισθωθούν και να αποφέρουν σημαντικά έσοδα στη Δημοτική Αρχή, τα οποία είναι άκρως απαραίτητα, γιατί ο Δήμος Πειραιά είναι μεγάλος και έχει πολλές υποχρεώσεις.

Πρόκειται για τα αναψυκτήριο στον Τινάνειο Κήπο και το κατάστημα που λειτουργεί στην πλαζ Βοτσαλάκια για την εξυπηρέτηση των λουόμενων, το οποίο εκμεταλλεύεται μέρος της πλαζ και τον θερινό κινηματογράφο, τον μοναδικό που λειτουργεί σε ολόκληρη την πόλη.

Το πρώτο μαγαζί λειτουργούσε πριν από δέκα περίπου χρόνια, αλλά με τα έργα για το τραμ και την αναμόρφωση του κήπου έκλεισε και δεν ξαναλειτούργησε μέχρι σήμερα.

Το άλλο μαγαζί, στα Βοτσαλάκια, λειτουργούσε μέχρι πριν από λίγους μήνες, αλλά επειδή ο επιχειρηματίας που το εκμεταλλευόταν είχε πολλά χρέη στον Δήμο κηρύχθηκε έκπτωτος και η επιχείρηση έκλεισε.

Για το θέμα αυτό είχαμε γράψει αποκλειστικά στις 26 Δεκεμβρίου 2022 και είχαμε επισημάνει πως η επόμενη κίνηση του Δήμου θα ήταν να κηρύξει έκπτωτο τον επιχειρηματία, κάτι που έγινε τώρα και φυσικά επιβεβαιωθήκαμε πέρα για πέρα για μια ακόμα φορά.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε να προκηρυχθεί ανοικτός διαγωνισμός για τη μίσθωση των δύο καταστημάτων.

Το πρώτο, στα Βοτσαλάκια, θα έχει και την εκμετάλλευση περίπου 80 μέτρων στην παραλία, ενώ θα υπάρχει και ελεύθερος χώρος στην ακτή, γύρω στα 500 μέτρα, για όσους θέλουν να κάνουν μπάνιο χρησιμοποιώντας δικά τους μέσα, πετσέτες, ομπρέλες κ.λπ., χωρίς να πληρώσουν βέβαια τίποτα.

Το άλλο, στον κήπο, θα νοικιαστεί για 12 χρόνια, με τιμή εκκίνησης του ενοικίου τα 500 ευρώ μηνιαίως.

Ωστόσο, όποιος κερδίσει τον διαγωνισμό θα να εγκαταστήσει κιόσκι 37 τετραγωνικών με προδιαγραφές που θα δώσει ο Δήμος, να έχει την ευθύνη της καθαριότητας και της φύλαξης του κήπου κ.λπ.

Η ημερομηνία και οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν εν καιρώ, ενώ μπορεί να αλλάξουν κάποιες παράμετροι, όπως ο αποκλεισμός δικαιοπαρόχων, η απαίτηση να έχει ο επιχειρηματίας που θα ενδιαφερθεί τζίρο ενός εκατ. ευρώ τον προηγούμενο χρόνο με κέρδη τουλάχιστον 300.000 ευρώ κ.λπ. που θεωρούνται υπερβολικές.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: kanaliena

Σχολιάστε εδώ