Ούτε ένας πρώην διπλωμάτης στους 300 της Βουλής;

Ούτε ένας πρώην διπλωμάτης στους 300 της Βουλής;

Μελετώντας τη λίστα των βουλευτών που εξελέγησαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου, είδαμε ότι καμιά εικοσαριά είναι δημοσιογράφοι, μερικοί εξ αυτών γνωστές τηλεπερσόνες.

Είναι δημοσιογράφοι που έχουν το πλεονέκτημα της προβολής ως «αντικειμενικοί» δημοσιογράφοι και κατόπιν, με ιδιαίτερη ευκολία, εντάσσονται στα ψηφοδέλτια κομμάτων (ενώ η αποστολή τους είναι, υποτίθεται, ο έλεγχος της εξουσίας), με μια κίνηση που μάλλον αποτελεί κοροϊδία προς τους πολίτες που τους παρακολουθούσαν στη δημοσιογραφική δουλειά τους. Αλλά αυτό που κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι στους 300 της βραχύβιας Βουλής, που δείχνει όμως τη γενικότερη τάση, δεν βρίσκεται ούτε ένας πρώην διπλωμάτης.

Προφανώς, οι περισσότεροι δεν είναι γνωστοί από τα τηλεπαράθυρα, ώστε να στραφούν προς αυτούς τα κόμματα, όμως υπάρχουν εξαιρετικές περιπτώσεις που θα μπορούσαν να κοσμούν τα ψηφοδέλτια Επικρατείας όλων των κομμάτων.

Και επειδή συχνά κάνουμε κριτική για το χαμηλό επίπεδο της Βουλής και του κοινοβουλευτικού διαλόγου, ακόμη και για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις διεθνείς σχέσεις και την εξωτερική πολιτική της χώρας, είναι πράγματι κρίμα τα κόμματα να μην κοιτάζουν στη δεξαμενή άξιων διπλωματών και ανθρώπων που έχουν υπηρετήσει την πιο σοβαρή δημόσια υπηρεσία και να εξαντλούν τις επιλογές τους απλώς στους προβεβλημένους της ΤV…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ