Όχι σε «λευκή επιταγή» για άνευ όρων διάλογο με την Τουρκία!

Όχι σε «λευκή επιταγή» για άνευ όρων διάλογο με την Τουρκία!

Από το μυαλό ορισμένων δεν φεύγει η ιδέα και ο πειρασμός για σύντομη έναρξη συνομιλιών με την Τουρκία μόλις αναλάβουν οι δύο νέες κυβερνήσεις σε Αθήνα και Άγκυρα.

Πραγματικά, δεν αντιλαμβανόμαστε τη σπουδή αυτή, όταν δεν έχει υπάρξει κανένα απολύτως σημάδι αλλαγής της τουρκικής πολιτικής, η οποία και ευθύνεται για το αδιέξοδο. Δεν γνωρίζουμε, αν και αυτό θα αποδειχθεί σύντομα, εάν έχουν αναληφθεί τέτοιου είδους δεσμεύσεις έναντι του υπερατλαντικού παράγοντα και του Βερολίνου, αλλά θα είναι τραγικό λάθος να εμπλακούμε σε μια διαδικασία η οποία γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι είναι ναρκοθετημένη από την Τουρκία.

Όσο ισχυρή και να είναι μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, εφόσον φυσικά προκύψει αυτοδυναμία στις 25 Ιουνίου, δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί η εντελώς λανθασμένη και επικίνδυνη αντίληψη ότι το εκλογικό σώμα δίνει «λευκή επιταγή» για άνευ όρων διάλογο με την Τουρκία και για παραχωρήσεις «καλής θέλησης» προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχει διάθεση από τον κ. Ερντογάν για την επίλυση της διαφοράς της υφαλοκρηπίδας και αντιμετώπιση των προβλημάτων στις διμερείς σχέσεις.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ