Τα 7 βήματα για «Δίκαιη Κοινωνία και Ευημερία για Όλους» παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας

Τα 7 βήματα για «Δίκαιη Κοινωνία και Ευημερία για Όλους» παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας

7 σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που περιλαμβάνουν – μεταξύ άλλων – αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, αναμόρφωση του ΕΣΥ, αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας και προστασία της πρώτης κατοικίας παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

Nα σημειωθεί πως το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει αύξηση 20% στο επίδομα αναπηρίας -“δεν λύνει το πρόβλημα αλλά είναι μια ανάσα”-, όπως είπε κ. Τσίπρας, καθώς επίσης και εκσυγχρονισμό και στελέχωση των κέντρων πιστοποίησης αναπηρίας, συνολική μεταρρύθμιση του συστήματος διάγνωσης και πιστοποίησης. Επίσης προβλέπει τη δυνατότητα προσωπικού βοηθού για 70.000 ωφελούμενους, “διότι υπάρχουν ανάπηροι συμπολίτες μας για τους οποίους αυτό είναι απολύτως αναγκαίο για να μπορέσουν αν επιβιώσουν με αξιοπρέπεια”.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι οι στόχοι αυτοί είναι ρεαλιστικοί υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα συνεχιστεί η πορεία της τελευταίας τετραετίας και εξήγησε: «Πέντε χρόνια μετά την λήξη των προγραμμάτων προσαρμογής, το κατά κεφαλήν εισόδημα στη χώρα βρίσκεται στο 59% του μέσου όρου της Ευρωζώνης. Κατά 18 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από το αντίστοιχο του 2007 που ήταν στο 77%. Ταυτόχρονα το ποσοστό των πολιτών σε κίνδυνο φτώχειας φτάνει το θηριώδες 28,2%. Αποτυπώνεται με τον πιο οδυνηρό τρόπο στην κάκιστη κατάσταση του Εθνικού συστήματος υγείας, που αφέθηκε χωρίς καμία στήριξη την περίοδο της πανδημίας. Αποτυπώνεται επίσης στον τομέα των επενδύσεων, όπου η ΝΔ πανηγυρίζει γιατί αποκρύπτει ότι το σύνολο σχεδόν των επενδύσεων της τελευταίας τετραετίας αφορούσαν ιδιωτικοποιήσεις, επαναγορά τουριστικών ακινήτων και αγορές κόκκινων δανείων από funds. Όλα αυτά και πολλά άλλα αποτυπώνουν μια και μόνη πραγματικότητα την όποια επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί: Ότι η χώρα δεν βρίσκεται πια σε πορεία σύγκλισης με την Ευρώπη αλλά το αντίθετο. Και αυτή πορεία πρέπει να αντιστραφεί. Αποτελεί κορυφαίο εθνικό στόχο το να αντιστραφεί».

Βήμα 1ο
Ανασυγκροτούμε το παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο. Για μια δίκαιη, βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη. Για μια οικονομία δυναμική και εξωστρεφή, που θα βγει από τον εγκλωβισμό των πελατειακών σχέσεων, των προνομιακών προμηθευτών και των κρατικοδίαιτων επιχειρήσεων.
Βήμα 2ο
Ενισχύουμε το εισόδημα και θωρακίζουμε την αγοραστική δύναμη. Αντιμετωπίζουμε άμεσα το πρόβλημα της ακρίβειας με την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος και με παρεμβάσεις στο πεδίο διαμόρφωσης των τιμών.
Βήμα 3ο
Θέτουμε στο επίκεντρο τους εργαζόμενους και το δικαίωμα στην εργασία. Ευημερία για όλους θα έχουμε μόνο με εργασιακή ασφάλεια, καλύτερες δουλειές και καλύτερους μισθούς
Βήμα 4ο
Δημιουργούμε ένα νέο ισχυρό ΕΣΥ. Είναι η κορυφαία μας προτεραιότητα. Για υπηρεσίες υγείας προσβάσιμες σε όλους, ανεξάρτητα από την οικονομική τους δυνατότητα.
Βήμα 5ο
Ενισχύουμε τη δημόσια παιδεία. Δεσμευόμαστε για ποιοτικά Δημόσια και Δωρεάν, σχολεία – πανεπιστήμια. Με αύξηση των δαπανών και μόνιμες προσλήψεις για να επιλύσουμε το τεράστιο πρόβλημα των αναπληρωτών.
Βήμα 6ο
Δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για όλους με ισχυρή κοινωνική προστασία. Στηρίζουμε τη μητέρα, το παιδί, τους ανάπηρους συμπολίτες μας και τους ηλικιωμένους με ειδικά μέτρα ενίσχυσης και φροντίδας.
Βήμα 7ο
Εγγυόμαστε το δικαίωμα στη στέγη, προστατεύουμε την πρώτη κατοικία. Ένα ολιστικό σχέδιο για τη ρύθμιση των τραπεζικών δανείων με δυνατότητα δικαστικής προσφυγής, απαγόρευση πλειστηριασμών και περιορισμό του airbnb μόνο στα φυσικά πρόσωπα. Με τη δημιουργία της Τράπεζας Στέγης και με ειδικό πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για τους νέους και τις νέες.

 Φωτο: CAPTION / FB

Σχολιάστε εδώ