Ο Πάπας Φραγκίσκος στο νοσοκομείο για δεύτερη επέμβαση

Ο Πάπας Φραγκίσκος στο νοσοκομείο για δεύτερη επέμβαση

Ο Πάπας Φραγκίσκος εισήχθη σε νοσοκομείο της Ρώμης την Τετάρτη για άλλη μια επέμβαση στην κοιλιακή χώρα υπό γενική αναισθησία, αυτή τη φορά για την αποκατάσταση μιας κήλης.

Ο Φράνσις, 86 ετών, δεν έδωσε κανένα σημάδι ότι επρόκειτο να μπει στο νοσοκομείο για προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση κατά τη διάρκεια του γενικού ακροατηρίου του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπου ήταν ευδιάθετος, σταμάτησε να φιλήσει μωρά και άργησε να συνομιλήσει με τους νεόνυμφους.

Λίγο αργότερα, έφυγε από το Βατικανό με ένα απλό λευκό Fiat 500 L για το καθολικό νοσοκομείο Gemelli σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο και το οποίο διαθέτει μια σουίτα στον 10ο όροφο που προορίζεται για παπάδες.

Η χειρουργική επέμβαση, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης, θα είναι η τρίτη νοσηλεία για τον Φραγκίσκο, αφού οι καρδινάλιοι επέλεξαν τον Αργεντινό ως τον πρώτο Λατινοαμερικανό Πάπα το 2013 και είναι το τελευταίο σε μια σειρά προβλημάτων υγείας τα τελευταία χρόνια.

Μια δήλωση, η οποία ήταν ασυνήθιστα λεπτομερής σύμφωνα με τα πρότυπα του Βατικανού, ανέφερε ότι αναμένεται να παραμείνει για «αρκετές ημέρες» για να επιτρέψει την «κανονική μετεγχειρητική πρόοδο και την πλήρη ανάκτηση των λειτουργιών του» αναφέρει το Reuters. Η επέμβαση ήταν απαραίτητη για την αποκατάσταση μιας λαπαροκήλης, μιας κήλης που μερικές φορές σχηματίζεται πάνω από μια ουλή που συνήθως προκύπτει από προηγούμενη χειρουργική επέμβαση. Είναι πιο συχνή σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και μπορεί επίσης να προκληθεί από παχυσαρκία ή αδυναμία των μυών του κοιλιακού τοιχώματος.

Τον Ιούλιο του 2021 αφαιρέθηκε μέρος του παχέος εντέρου του σε μια επέμβαση που στόχευε στην αντιμετώπιση μιας επώδυνης πάθησης του εντέρου που ονομάζεται εκκολπωματίτιδα. Είπε νωρίτερα φέτος ότι η κατάσταση είχε επιστρέψει και επηρέαζε το βάρος του.

Παρά τα προβλήματα υγείας του, ο Πάπας διατηρεί ένα φορτωμένο πρόγραμμα. Σύμφωνα με το Βατικανό θα επισκεφθεί την Πορτογαλία από τις 2-6 Αυγούστου για να παρευρεθεί στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στη Λισαβόνα και να επισκεφθεί το Ιερό της Φατίμα και έπειτα τη Μογγολία στις 31 Αυγούστου-4 Σεπτεμβρίου, ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη στα οποία έχει ταξιδέψει.

paron.gr


Σχολιάστε εδώ