Το θαύμα των σειρών στην ΕΡΤ-Επένδυση 50 εκατ. ευρώ σε τέσσερα χρόνια στη μυθοπλασία

Το θαύμα των σειρών στην ΕΡΤ-Επένδυση 50 εκατ. ευρώ σε τέσσερα χρόνια στη μυθοπλασία

Επενδύοντας περίπου 50 εκατ. ευρώ στη μυθοπλασία, η ΕΡΤ την τελευταία τετραετία επανέφερε στους δέκτες τις ελληνικές σειρές, ενώ πολλαπλασίασε την αξία τους μέσα από την πλατφόρμα ERTFlix. To μεγάλο βήμα έγινε, οι τηλεθεατές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και το στοίχημα τώρα είναι η συνέχιση της πορείας. Στον σύγχρονο τηλεοπτικό παγκόσμιο ανταγωνισμό οι σειρές κάνουν τη διαφορά και η ΕΡΤ έφτιαξε την ομάδα που τις βγάζει στον αέρα.

Η ΕΡΤ εμφανίζεται έτοιμη για τη νέα σεζόν, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε νέες παραγωγές. Έρχεται «Η παραλία», η συνέχεια της σειράς αστυνομικής σειράς θρίλερ «Κάνε ότι κοιμάσαι» και η καθημερινή παραγωγή «Ηλέκτρα». Τα «Σύρματα» και η σειρά μίνι επεισοδίων του Βασίλη Νεμέα, με τον Αντώνη Καφετζόπουλο και τη Λυδία Φωτοπούλου, με τον τίτλο «Τρίτος Όροφος» καταχωρούνται στην ενότητα των κωμωδιών. Η νέα παραγωγή του σκηνοθέτη Γιώργου Γκικαπέππα «Έρημη Χώρα» θα κάνει πρεμιέρα πρώτα στο ERTFlix, όπου θα μείνει για καιρό.

Μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ, το 2013, από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την ΕΡΤ το 2015, αδυνατώντας όμως να χαράξει πολιτική στην εταιρεία. Επέμεινε στις αθλητικές μεταδόσεις, είπε «όχι» στις ελληνικές σειρές για μεγάλο χρονικό διάστημα και αρνήθηκε μέχρι και την πρόσληψη προσωπικού.

Η σημαντική στροφή έγινε το 2019 από τη διοίκηση των Κωνσταντίνου Ζούλα και Γιώργου Γαμπρίτσου, με την απόφαση για τη στροφή στη μυθοπλασία, αναθέτοντας το έργο αυτό σε έναν έμπειρο άνθρωπο της αγοράς, τον Νίνο Ελματζιόγλου, μέλος του ΔΣ, οι παραγωγές του οποίου στο Mega, όπως το «Νησί», άφησαν εποχή. Ευτυχώς, η κυβέρνηση υιοθέτησε την εισήγηση του Κωνσταντίνου Ζούλα για μείωση του ανταποδοτικού τέλους στο μισό, όπως διακήρυττε προεκλογικά η ΝΔ, και συντελέστηκε το θαύμα των σειρών.


Σχολιάστε εδώ