Αφροδίτη Κτενά στο “Π”: Με το ΚΚΕ πιο ψηλά και πιο δυνατά!

Αφροδίτη Κτενά στο “Π”: Με το ΚΚΕ πιο ψηλά και πιο δυνατά!

Της
ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΤΕΝΑ
Υποψήφιας Βουλευτού ΚΚΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών


Το πρόσφατο εργοδοτικό έγκλημα στη Nαυπηγοεπισκευαστική Zώνη, μ’ έναν ακόμη εργάτη νεκρό και δύο τραυματίες, επανέφερε στο προσκήνιο με τρόπο αδυσώπητο και σκληρό το πραγματικό, το μοναδικό δίλημμα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο λαός μας και κάθε λαός: Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

Αυτό το δίλημμα, που έγινε σύνθημα στα χείλη εκατοντάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, είναι και παραμένει το κύριο διακύβευμα κάθε αγώνα, κάθε κινητοποίησης, κάθε αναμέτρησης.

Στις εκλογές της 25ης Ιούνη το ερώτημα που καλείται να απαντήσει καθεμιά και καθένας από μας είναι το εξής: Ποια κόμματα, ποιες παρατάξεις υπηρέτησαν και υπόσχονται να υπηρετήσουν ξανά την κερδοφορία των λίγων και ποιες δυνάμεις αντιστάθηκαν και αντιστέκονται, έδωσαν και δίνουν καθημερινά μάχες από κάθε μετερίζι –επιτροπές αγώνα, σωματεία, συλλόγους, συνδικάτα, γειτονιές, δήμους, περιφέρειες, Κοινοβούλιο, Ευρωβουλή– για τις ανάγκες των πολλών, για τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.

Από τη μια μεριά, τα κόμματα εξουσίας του κεφαλαίου, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, διαγκωνίζονται για το ποιος υπηρετεί καλύτερα την αναπαραγωγή και διαιώνιση του βάρβαρου αυτού συστήματος που γεννάει φτώχεια και πολέμους. Τσακώνονται για το ποιο τμήμα του κεφαλαίου θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αλλά συμφωνούν ότι ο λογαριασμός θα σταλεί στον λαό. Και για να μην τσακώνονται πολύ, ήρθε η εαρινή έκθεση της Κομισιόν να τους βοηθήσει να γεφυρώσουν τις διαφορές τους…

Διαφωνούν για το πώς θα ξαλαφρώσουν οι τράπεζες από τα «κόκκινα» δάνεια. Αλλά συμφωνούν με τους πλειστηριασμούς. Άλλος τους θεωρεί ένδειξη υγιούς λειτουργίας του συστήματος και άλλος αναγκαίο κακό. Πάντως ο κόσμος χάνει και θα χάσει το βιος του.

Σε κάθε περίπτωση, ομονοούν ως προς τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, τη στοχοποίηση του λαού μας, διαλέγοντας στρατόπεδο ληστών στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Και από την άλλη, το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που μπορεί και ξέρει να ασκεί μαχητική και λαϊκή αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων, που πρωτοστατεί στην ανασύνταξη και στη μαζικοποίηση συνδικάτων κόντρα στον εργοδοτικό συνδικαλισμό, όταν οι άλλοι τα κάνουν πλακάκια ακόμα και με Χρυσαυγίτες για να μπλοκάρουν τις ταξικές δυνάμεις, που καλεί τον λαό να πάρει τις τύχες στα χέρια του και να μην πιστεύει σε σωτήρες. Που ξεκαθαρίζει ότι για να σωθεί ο λαός πρέπει να πληρώσουν οι λίγοι. Που με τη δράση του και τις επεξεργασίες του σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο και φωτίζει τη μόνη ρεαλιστική εναλλακτική, τον δρόμο της ανατροπής.

Οι 426.741 ψήφοι που πήρε το ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μάη είναι ένα ελπιδοφόρο σημάδι ότι ο λαός μας δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Η άνοδος των ποσοστών του ΚΚΕ με χιλιάδες νέες ψήφους, η ανάδειξη σε τρίτη δύναμη στην Αττική, που ζει και εργάζεται ο μισός πληθυσμός της χώρας, αλλά και οι περισσότερες ψήφοι σε μεγάλα αστικά κέντρα και ιδιαίτερα σε περιοχές όπου ο λαός έδωσε μεγάλες μάχες για τη ζωή του, δίνουν αισιοδοξία και δύναμη για τη συνέχεια. Μπορούν να γίνουν περισσότερες. Πρέπει να γίνουν περισσότερες.

Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι από χέρι αντιλαϊκή και χειρότερη από την προηγούμενη. Πρέπει να βρει απέναντί της ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Το μόνο κόμμα που θα ασκήσει αντιπολίτευση με κριτήριο τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη της μιας ή της άλλης μερίδας του κεφαλαίου.

Το μόνο κόμμα που μπορεί να οργανώσει την αντίσταση στην αντιλαϊκή επίθεση που ετοιμάζεται να εξαπολύσει η επόμενη κυβέρνηση. Η ψήφος στο ΚΚΕ στις 25 Ιούνη είναι η μόνη αντισυστημική, η μόνη ενωτική επιλογή!


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: 902.gr


Σχολιάστε εδώ