Χρ. Δήμας στο “Π”: Απαραίτητη η αυτοδυναμία για να συνεχιστεί η εθνική πρόοδος και η ανάπτυξη

Χρ. Δήμας στο “Π”: Απαραίτητη η αυτοδυναμία για να συνεχιστεί η εθνική πρόοδος και η ανάπτυξη

Του
ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ
Υποψήφιου Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νομού Κορινθίας,
πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αρμόδιου για την Έρευνα και Καινοτομία


Πριν από τέσσερα χρόνια, όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε αποφασιστικά δράσεις με στόχο την τόνωση της οικονομίας, την εθνική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία. Σήμερα, παρά τις αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, έχουμε καταφέρει αξιοσημείωτη ισχυροποίηση της Ελλάδας σε οικονομικό, αναπτυξιακό και αμυντικό επίπεδο.

Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής μας προχωρήσαμε σε τριπλή αύξηση του κατώτατου μισθού, από τα 650 ευρώ που βρισκόταν το 2019 στα 780 ευρώ, αριθμός που αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό συνολικής αύξησης ύψους 20%, ενώ στόχος μας είναι να ανέβει στα 950 ευρώ μέσα στην επόμενη τετραετία. Επίσης, καθιερώθηκαν περισσότερες από 55 μειώσεις φόρων και μέτρα για τη στήριξη των συνταξιούχων, όπως η μείωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή και μόνιμες αυξήσεις στις κύριες συντάξεις, που αντιστοιχούν στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος πολλών συνταξιούχων. Ενώ, συμπληρωματικά, υπήρξε μια σειρά από έκτακτες ενισχύσεις, ως απάντηση στις αντιξοότητες που προέκυψαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της κρίσης της πανδημίας.

Παράλληλα, το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα σημειώνει σταθερά ανοδική πορεία, γεγονός που πρόκειται να αποφέρει σημαντικό αντίκτυπο στην τόνωση της εθνικής οικονομίας, με περαιτέρω ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας για τους έλληνες πολίτες. Τον περασμένο χρόνο, μάλιστα, η χώρα μας αναπτύχθηκε σχεδόν δύο φορές ταχύτερα από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, ενώ οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα υπερτερεί και φέτος. Μάλιστα, οι επενδύσεις, οι εξαγωγές και τα μεγάλα έργα καταγράφουν ρεκόρ, αποκλιμακώνοντας την ανεργία, η συνολική μείωση της οποίας έχει ξεπεράσει πια τις έξι μονάδες. Από το 17,5%, δηλαδή, που την άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019, τη μειώσαμε στο 10,8%, ενώ παράλληλα δημιουργήσαμε σχεδόν 300.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Βέβαια, όλα αυτά δεν έγιναν εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ή με δανεικά, αλλά, αντιθέτως, επιτεύχθηκαν χάρη στη σημαντική οικονομική ανάπτυξη και την ταυτόχρονη μείωση του δημόσιου χρέους, που έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια. Διότι η Ελλάδα αποτελεί πράγματι τη χώρα με τη γρηγορότερη αποκλιμάκωση δημοσίου χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ευρώπη. Μια χώρα η οποία πια είναι εκτός εποπτείας και είναι έτοιμη να επιστρέψει στα πρωτογενή πλεονάσματα.

Η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη όσο ποτέ και από πολιτική σταθερότητα αλλά και από δυναμική προοπτική, την οποία μπορούμε να προσφέρουμε. Οι έλληνες πολίτες μάς τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσπάθεια και την εθνική πρόοδο που έχει σημειωθεί την τελευταία τετραετία. Στόχος μας για τις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι η αυτοδυναμία, ώστε να εξακολουθήσουμε να βαδίζουμε σε προοδευτική τροχιά και να ξαναπιάσουμε το νήμα της δημιουργίας, χωρίς να χρειαστεί να ρισκάρουμε με οπισθοδρόμηση, χάνοντας όσα έχουμε καταφέρει να χτίσουμε.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ