Μάκης Κουρής: Κεραυνός εν αιθρία ήταν το 20% για τον Αλέξη

Μάκης Κουρής: Κεραυνός εν αιθρία ήταν το 20% για τον Αλέξη

–Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη του δεν το είχε φανταστεί – Κατέρρευσε ο ΣΥΡΙΖΑ

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Αυτήν την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στο 20% δεν την περίμενε κανείς στην Κουμουνδούρου. Τη θεωρούσαν αδύνατη. Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη του δεν την περίμενε ο Αλέξης Τσίπρας. Κανείς δεν είχε φανταστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να πέσει τόσο χαμηλά.

Μετά την απίστευτη πτώση στο 20%, που δεν τη χωρούσε ο νους, από κάποιες πηγές αφηνόταν να διαρρεύσει η φήμη περί παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ των εκλογών. Και, προς στιγμήν, φάνηκε να πέρασε από το μυαλό του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ η παραίτηση. Τελικά, όμως, στάθηκε όρθιος. Αποφασισμένος να δώσει τη μάχη. Η ημέρα που θα ξημέρωνε ήταν η χειρότερη στην ιστορία του.

Ο εφιάλτης δεν είχε τελειώσει… Υπήρχε και συνέχεια…

Εύλογο το ερώτημα: Τι έφταιξε και προσγειώθηκε ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20%, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν «καβάλα στο άσπρο άλογό του»; Ούτε ο πατέρας του δεν είχε κάνει τέτοια απίστευτη επιτυχία. Λογική η απορία: Σε ένα κόμμα εξουσίας, κανείς δεν είχε πάρει το μήνυμα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά; Ο πρόεδρος έγραψε τη δήλωσή του και πήγε στο στούντιο του τρίτου ορόφου για να τη μαγνητοσκοπήσει, χωρίς να ενημερώσει κανέναν για το περιεχόμενό της.

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ;

Μετά την απίστευτη ήττα της 21ης Μαΐου, για την οποία δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, αναζητείται λύση. Μπορεί πλέον να σταθεί το κόμμα στα πόδια του; Σε ποιες πλάτες θα ακουμπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Απέτυχε στο «χθες». Τώρα είναι η ώρα τού «σήμερα». Πρέπει να αλλάξει ρότα. Να ανοιχθεί στη νέα γενιά. Αυτή πρέπει να πάρει τη σκυτάλη στα χέρια της. Να φέρει το «αύριο», να αλλάξει τη χώρα μας. Έτσι, δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα. Με παλιά υλικά, σπίτι δεν χτίζεις…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ