Λευτέρης Σούμποτιτς στο “Π”: Θα είναι έκπληξη αν δεν το πάρει

Λευτέρης Σούμποτιτς στο “Π”: Θα είναι έκπληξη αν δεν το πάρει

Του
ΛΕΥΤΕΡΗ ΣΟΥΜΠΟΤΙΤΣ
Προπονητή Μπάσκετ


Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τους τελικούς της Basket League, με τις δύο καλύτερες ελληνικές ομάδες να προσπαθούν μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα.

Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί και θα μου φανεί έκπληξη αν δεν το πάρει. Ήταν πιο σταθερός στη διάρκεια της χρονιάς, έφτασε στον τελικό της Ευρωλίγκας και τερμάτισε αήττητος στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν τόσο καλός, αλλά δεν θα καθίσει και να χάσει. Πάντα τα ματς αυτά ήταν, είναι και θα είναι ντέρμπι.

Θα μετρήσει το πλεονέκτημα έδρας αλλά και άλλες λεπτομέρειες, όπως η συνέπεια στο πλάνο του προπονητή και η ισορροπία στην απόδοση. Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, «σκούπα» δεν βλέπω, εκτιμώ πως η σειρά θα τραβήξει και τα ματς που θα παρακολουθήσουμε και στις δύο έδρες θα είναι άκρως ανταγωνιστικά.

Η υπεροπλία σε όλες τις θέσεις είναι από τα χαρακτηριστικά του Ολυμπιακού, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο αντίπαλός του δεν έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να αλλάξουν το μομέντουμ ενός αγώνα. Ωστόσο τον θεωρώ φαβορί επειδή έχει περισσότερες λύσεις και μπορεί, όταν χρειαστεί, να βγάλει άσους από το μανίκι. Συν ότι στον πάγκο του κάθεται ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που δεν ανέλαβε τώρα, αλλά γνωρίζει άριστα την ομάδα του και τις ιδιαιτερότητες μιας τέτοιας σειράς.

Νομίζω ότι περισσότερο κερδισμένοι κατ’ αρχάς θα βγουν οι φίλοι του αθλήματος, που θα έχουν την ευκαιρία, είτε πάνε στο γήπεδο είτε δουν τους αγώνες από την τηλεόραση, να χαρούν ωραίο και υψηλού επιπέδου μπάσκετ από δύο ομάδες που μπορούν να τους το προσφέρουν, παρά το λογικό άγχος που σταθερά προκαλεί το κυνήγι ενός τροπαίου.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ