Κυρ. Μητσοτάκης: Μία αυτοδύναμη κυβέρνηση προϋπόθεση για να κάνω τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος

Κυρ. Μητσοτάκης: Μία αυτοδύναμη κυβέρνηση προϋπόθεση για να κάνω τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος

«Οι μόνοι, που μιλάμε για το μέλλον της χώρας είμαστε εμείς, η Νέα Δημοκρατία. Δεν αναλωνόμαστε σε σκιαμαχίες και κόντρες, που εν τέλει δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Πιστεύω ότι θα πάμε καλά και σε αυτές τις εκλογές. Είναι κι ένα βάρος επιπλέον στους ώμους μου, όταν σε ψηφίζουν περισσότεροι από ότι στις προηγούμενες εκλογές», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συζήτησε για όλα με τον Γιώργο Λιάγκα, σε χαλαρή διάθεση.

«Είχα και επιτυχίες είχα και αποτυχίες, το απρόοπτοι πάντα καραδοκεί. Πιστεύω ότι σε αυτές τις εκλογές είμαστε οι μόνοι που μιλάμε για το μέλλον αντί να αναλωνόμαστε σε σκιαμαχίες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ για το ποσοστό που επιδιώκει για την ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου υπογράμμισε πως «όταν βάζεις τον πήχη ψηλά, πρέπει να πηδήξεις πιο ψηλά για να τον ξεπεράσεις»

«Αποφεύγω πάντα να κάνω προβλέψεις του εκλογικού αποτελέσματα», ανέφερε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Για τον στόχο που έχει στις επικείμενες εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι «Ο πήχης για εμένα είναι να έχω μια άνετη κυβερνητική πλειοψηφία. Εξηγώ στον ελληνικό λαό γιατί η αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι απαραίτητη για να κάνουμε τις αλλαγές που έχουμε υποσχεθεί».

«Είναι αρκετοί οι νεοεκλεγμένοι βουλευτές και που είναι πάλι υποψήφιοι, πρόσωπα που εγώ έφερα στην ΝΔ και είναι μέρος της προσπάθειας που εγώ κάνω τα τελευταία 7 χρόνια. Το επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα έχει πολλές περισσότερες γυναίκες, έχω δεσμευτεί για αυτό. Θα υπάρχει μεγάλη εναλλαγή, θα είναι πολύ διαφορετικό από το προηγούμενο το υπουργικό συμβούλιο, το τονίζω, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι ο κόσμος θα μας εκλέξει ξανά. Δεν νομίζω ότι πρέπει τι υπουργικό συμβούλιο να είναι αποτέλεσμα εσωκομματικών ισορροπιών. Σίγουρα μετράει η σταυροδοσία, αλλά…», είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Απαντώντας στον Γιώργο Λιάγκα για τα γκάλοπ και την μεγάλη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε «το έλεγα και στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ότι δεν κοιτάζω τόσο τις δημοσκοπήσεις, αλλά τον κόσμο. Ήταν πολύς κόσμος στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, έβλεπα ότι δεν «περνούσε» το μαύρο μήνυμα που προωθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ για κατεστραμμένη χώρα που είναι χειρότερη από το 2019 και είδα και πολλούς που έλεγαν δεν σε ψήφισα το 2019 αλλά θα σε ψηφίσω τώρα».

«Μόλις γύρισα από την Κρήτη σε μια μεγάλη περιοδεία. Πολύ δυνατή εμπειρία για εμένα. Ήταν προσωπικό στοίχημα για μένα να είναι «γαλάζια» γη Κρήτη. Θα το διατηρήσουμε στις επόμενες εκλογές και αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς και των έργων που γίνονται στο νησί»., είπε για την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Στρέφοντας τα βέλη του κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είπε ότι «υπάρχει πλήρης ένδεια επιχειρημάτων, όταν στην πρώτη πίεση αποκαλύπτονται τα κρυφά προγράμματα των κομμάτων, αναφέρομαι και στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, ότι υπάρχει μια κρυφή ατζέντα για αύξηση φόρων. Υπάρχει οργανωμένη στρατηγική για να διασπείρουν ένα fake news, όπως ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε το νερό, κάτι που εμείς έχουμε επισήμως διαψεύσει. Δεν συζητάμε για αμάθεια ή για ασχετοσύνη ορισμένων υποχηφίων».

Συνέχισε λέγοντας «Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ πιέζονται να μας πουν που θα βρουν τα λεφτά και τότε αρχίζει και αποκαλύπτεται η κρυφή ατζέντα των φόρων. Το είδαμε με τον κ. Κατρούγκαλο, το βλέπουμε τώρα με το ΠΑΣΟΚ. Σε ένα πράγμα είναι ενωμένοι πράγματι: αγαπούν την υπεροφορολόγηση. Εμείς αντίθετα είμαστε υπέρ της μείωσης των φορών και το αποδείξαμε».

Για τις πρώτες κινήσεις της Κυβέρνησης, εφόσον επανεκλεγεί ως Πρωθυπουργός, είπε ότι «΄Έχουμε ήδη έτοιμα τα πρώτα νομοσχέδια. Το πρώτο θα αφορά την επικαιροποίηση αυτού που αποκαλούμε «επιτελικό κράτος» για την οργάνωση των υπουργείων και της κυβέρνησης. Θα υπάρξει νέο υπουργείο για την στεγαστική πολιτική. Θα υπάρξουν αλλαγές και σε αρμοδιότητες υπουργείων. Το δεύτερο νομοσχέδιο θα αφορά αλλαγές στην φορολόγηση».

Όπως επανέλαβε, «η ακρίβεια είναι διεθνές πρόβλημα. Έκτακτα μέτρα και επιδόματα είναι σημαντική ανακούφιση, αλλά δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Η λύση είναι μείωση ανεργίας, μείωση φόρων και αύξηση μισθών, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει».

Πηγή: ant1news.gr

Σχολιάστε εδώ