Εύσημα Κομισιόν: Προοδεύει το Κτηματολόγιο

Πιστοποίηση της βιωσιμότητας του χρέους αλλά και της επιστροφής σε πλεονάσματα από το 2024 περιλαμβάνει η δεύτερη αξιολόγηση της Ελλάδας στο καθεστώς της μεταπρογραμματικής εποπτείας.

Ο λόγος για το πόρισμα που, όπως είχε προγραμματιστεί, ανακοινώνεται την ίδια ημέρα με το πακέτο συστάσεων του λεγόμενου Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Στο πεδίο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που παρακολουθούνται και είναι οι… ουρές των Μνημονίων και της Ενισχυμένης Εποπτείας, αναφέρεται πως «η Ελλάδα σημείωσε επίσης περαιτέρω πρόοδο για την αντιμετώπιση των εναπομεινάντων διαρθρωτικών αδυναμιών».

Ειδική μνεία γίνεται για την προώθηση της κωδικοποίησης της εργατικής νομοθεσίας, για την πορεία ολοκλήρωσης της κτηματογράφησης αλλά και για τη διαχείριση των δημοσίων περιουσιακών στοιχείων και για την πρόοδο στο πεδίο των ιδιωτικοποιήσεων.

Στην έκθεση της ΕΕ επισημαίνεται «η ανάγκη ολοκλήρωσης της μεταρρύθμισης του Κτηματολογίου με την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης και την εδραίωση της λειτουργίας του φορέα του Ελληνικού Κτηματολογίου».

H κτηματογράφηση της χώρας, έπειτα αλλεπάλληλες παρατάσεις για τη σύνταξη του Κτηματολογίου, ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του 2023.

Η προσέλευση των πολιτών που πρέπει να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους βρίσκεται στο 65%.

Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο οι δικαιούχοι να προσέλθουν και να δηλώσουν την ιδιοκτησία τους εμπρόθεσμα, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ