ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Το πρόγραμμά μας δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ – Θέση μας είναι η προοδευτική μείωσή του – N. Ανδρουλάκης: Είναι άδικο ότι θέλουμε να φορολογήσουμε τους πιο ισχυρούς;

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Το πρόγραμμά μας δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ – Θέση μας είναι η προοδευτική μείωσή του – N. Ανδρουλάκης: Είναι άδικο ότι θέλουμε να φορολογήσουμε τους πιο ισχυρούς;

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τονίζει: «Πουθενά στο πρόγραμμά μας δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Θέση μας είναι η προοδευτική του μείωση. Με προτεραιότητα την προστασία των πιο αδύναμων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πουθενά στο πρόγραμμα του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ.

Θέση μας είναι η προοδευτική του μείωση.

Με προτεραιότητα την προστασία των πιο αδύναμων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης.

Όπως άλλωστε προτείνουμε για τους φόρους, που κυρίως πλήττουν τη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους όπως είναι η μείωση έμμεσων φόρων, η μείωση φόρων στη μισθωτή εργασία και η μείωση φόρων στις οικογένειες με παιδιά.

Νίκος Ανδρουλάκης από τη Χίο: Φορολογική δικαιοσύνη προς όφελος της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων

Χθέ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης πέρασε στην αντεπίθεση και απάντησε στις έντονες επικρίσεις που δέχθηκαν από τη ΝΔ οι προτάσεις του για τη αναμόρφωση της φορολογίας.

«Λένε ότι θέλουμε να φορολογήσουμε τους πιο ισχυρούς. Είναι άδικο αυτό; Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα οι ισχυρότεροι δεν πληρώνουν περισσότερα από τους αδύναμους; Θέλω να τα βάλουμε κάτω, συγκεκριμένα, ένα -ένα. Μας καταγγέλλουν, γιατί τα 4,8 εκατομμύρια ευρώ αφορολόγητο όριο στις γονικές παροχές, το πάμε στις 400.000 ανά γονέα, δηλαδή στις 800.000 συνολικά. Για πείτε μου εσείς; Υπάρχει γονιός της μεσαίας τάξης ή αδύναμος Έλληνας, που έχει να μεταβιβάσει στα παιδιά του περιουσία 4,8 εκατομμυρίων ευρώ κ. Μητσοτάκη; Ποιον αφορά αυτή η αδικία; Τον λαό ή τους ολιγάρχες φίλους σας;» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.


Σχολιάστε εδώ