Tο ΒΕΠ δεν έχει πληρώσει δύο ΚΕΚ για προγράμματα που υλοποίησαν το 2018

Tο ΒΕΠ δεν έχει πληρώσει δύο ΚΕΚ για προγράμματα που υλοποίησαν το 2018

Αναβρασμό έχει προκαλέσει στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά η διπλή αγωγή που κατατέθηκε, πριν από λίγες μέρες, κατά του προέδρου και των υπευθύνων μελών της διοίκησής του από δύο γνωστά ΚΕΚ.

Με την αγωγή τους τα ΚΕΚ απαιτούν την καταβολή 230.000 ευρώ, και πλέον, για εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποίησαν το 2018 και το 2019, κατόπιν συμβάσεων που είχαν υπογράψει με το Επιμελητήριο, και ακόμα δεν τα έχουν πληρωθεί.

Βέβαια, το ποσό των σεμιναρίων είναι 45.000 ευρώ, αλλά το τελικό που απαιτούν τα δύο ΚΕΚ φτάνει στα 230.000 ευρώ επειδή προστίθενται οι τόκοι, τα διαφυγόντα κέρδη, η ηθική βλάβη κ.λπ. Νομικοί κύκλοι επισημαίνουν πάντως ότι δύσκολα το ποσό που θα επιδικαστεί θα πέσει κάτω από τα 120.000 ευρώ.

Το ζητούμενο εδώ είναι γιατί το Επιμελητήριο δεν έχει ακόμα πληρώσει μια οφειλή την οποία έχει αποδεχθεί, αφού έχει πάρει τα τιμολόγια από τα ΚΕΚ και δεν έχει εκφράσει ποτέ την παραμικρή αντίρρηση.

Όπως αναφέρεται στην αγωγή, η Διοικητική Επιτροπή του ΒΕΠ στη συνεδρίαση της 23 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους αποφάσισε να μη γίνει καμιά πληρωμή προγραμμάτων ΛΑΕΚ των ετών 2018 και 2019, λόγω όσων αναφέρει υπηρεσιακό σημείωμα που προσκομίστηκε από το διοικητικό-οικονομικό τμήμα του Επιμελητηρίου.

Εδώ ίσως κρύβεται ο… δράκος της υπόθεσης. Τι αναφέρει, άραγε, το υπηρεσιακό σημείωμα; Γιατί δεν το εμφανίζει ο πρόεδρος, για να μάθουν τα μέλη τι συμβαίνει αλλά και για ποιους λόγους κινδυνεύει το ΒΕΠ να καταβάλει εκατο­ντάδες χιλιάδες ευρώ σε μια περίοδο που και το σεντ ακόμα είναι πολύτιμο και έχει τη σημασία του; Γιατί εμφανίζεται το ΒΕΠ ως αναξιόπιστος φορέας και… μπαταχτσής συνεργάτης και στιγματίζεται στα μάτια της κοινής γνώμης; Γιατί δεν ενδιαφέρθηκε τόσα χρόνια ο πρόεδρος και οι όποιοι άλλοι αρμόδιοι να αποκαταστήσουν μια εκκρεμότητα που τώρα… κακοφόρμισε και απειλεί να… δηλητηριάσει όλο το Επιμελητήριο;

Όλο αυτό το σκηνικό αλλά και κάποιες άλλες πρωτοβουλίες του προέδρου του, οι οποίες, σύμφωνα με καταγγελίες, δεν είναι νομότυπες, έχουν προκαλέσει αναβρασμό στο ΒΕΠ, με αποτέλεσμα να θεωρείται βέβαιο πως θα έχουμε σύντομα πολύ σοβαρές εξελίξεις που θα κάνουν πάταγο στον Πειραιά και θα συζητηθούν.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ