Κυρίαρχη η ΝΔ με 40,79% – Ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ

Κυρίαρχη η ΝΔ με 40,79% – Ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ

Ευτυχώς που υπάρχουν τα γκάλοπ και δίνουν το στίγμα της επόμενης μέρας, με τον ΣΥΡΙΖΑ κάθε άλλο παρά να φαίνεται ότι κερδίζει πόντους. Αντίθετα, η απόσταση όλο και μεγαλώνει και πλέον το… καράβι εκεί στην Κουμουνδούρου έχει… αράξει!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι η Πειραιώς απέχει από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 100%! Πήρε 40,79%, με τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα να βρίσκεται στο 20,07%! Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ανέβηκε στο 11,46% και το ΚΚΕ, που έχει πλέον πάρει τα πάνω του, στο 7,23%. Και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 4,45%. Εκτός Βουλής έμειναν το ΜέΡΑ25 με 2,63%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,89% και η Νίκη με 2,92%.

Να σημειωθεί ότι οι περίπου 400.000 νέοι ψηφοφόροι και ο μεγάλος όγκος των αναποφάσιστων ήταν οι δύο κρίσιμοι «άγνωστοι Χ». Όσον αφορά το πώς ψήφισαν οι πολίτες ανάλογα με την ηλικία τους, η Νέα Δημοκρατία υπερείχε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ακόμα και στους ψηφοφόρους 17 – 24 ετών, όπου παλαιότερα υπερείχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΜRB Δημήτρη Μαύρο, οι απλές σταθμίσεις των στοιχείων έδιναν προεκλογικά το ίδιο αποτέλεσμα. Αλλά, όπως πρόσθεσε: «Όταν ακούς για “ποινολόγιο δημοσκοπήσεων”, όταν ακούς για “κουβάδες” και δημιουργείται μια κατάσταση (…) εάν βγαίναμε έτσι, θα μας έλεγαν ότι αυτά τα δείγματα ήταν για πέταμα».

Να σημειωθεί ότι τα κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής στις εκλογές της 21ης Μαΐου έφτασαν αθροιστικά στο 16%, που αποτελεί το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Η καλύτερη επίδοση των «εκτός Βουλής» είχε καταγραφεί στις ταραγμένες εκλογές του Μαΐου του 2012, όταν είχαν συ­γκεντρώσει αθροιστικά 19,02%, αλλά στις επαναληπτικές κάλπες που στήθηκαν έναν μήνα αργότερα το ποσοστό τους συρρικνώθηκε στο 5,98%.

Στις εκλογές του 2019 τα «λοιπά κόμματα» είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν μόνο το μισό της πρόσφατης επίδοσής τους, φτάνοντας στο 8,07%.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ