Νίκος Ανδρουλάκης: Να οικοδομήσουμε μαζί με τις νέες γενιές ένα κράτος δημοκρατικό

Νίκος Ανδρουλάκης: Να οικοδομήσουμε μαζί με τις νέες γενιές ένα κράτος δημοκρατικό

[Εξομολογήσεις]

-Στο χέρι μας είναι να το πετύχουμε

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν θα μείνει χωρίς τιμωρία γι’ αυτούς που το ενορχήστρωσαν και το υλοποίησαν.

Είναι αδιανόητο να μιλάμε σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία του 21ου αιώνα για παρακολουθήσεις πολιτικών, στρατιωτικών και επιχειρηματικών παραγόντων από την κυβέρνηση της χώρας τους.

Είναι λοιπόν, πάνω απ’ όλα θέμα δημοκρατίας, θεσμών και προστασίας του κράτους δικαίου. Αυτοί που έπαιξαν με την εθνική ασφάλεια πρέπει να βρεθούν προ των ποινικών ευθυνών τους. Έτσι θα συνέβαινε σε οποιοδήποτε κανονικό ευρωπαϊκό κράτος, έτσι πρέπει να συμβεί και εδώ. Κανένας, όσο ισχυρός και αν είναι δεν μπορεί να απολαμβάνει καθεστώς ατιμωρησίας. Εμείς λέμε ότι δεν αξίζει αυτή η θεσμική παρακμή στον λαό μας. Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει ψήφο σε ένα δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος.

Ένα κράτος εγγυητή του δημοσίου συμφέροντος που αποκεντρώνει εξουσίες, ενισχύει την αυτοδιοίκηση, συνδιαλέγεται με τους κοινωνικούς εταίρους και με αυτό τον τρόπο χαράσσει δημόσιες πολιτικές.

Να οικοδομήσουμε μαζί με τις νέες γενιές ένα κράτος δημοκρατικό, διαφάνειας και πάνω από όλα αξιοκρατίας. Ένα κράτος που θα διασφαλίζει υψηλή ποιότητα ζωής σε κάθε πολίτη και όχι προνόμια για τους πολιτικούς, τις κομματικές γραφειοκρατίες και τις ολιγαρχίες του πλούτου.

Είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε. Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι μπορεί να το κάνει».

Υπογραφή: Νίκος Ανδρουλάκης, Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ