Ένα διπλωματικό σκάνδαλο μεταξύ Ισραήλ και Αλβανίας, θα καταλήξει σε διακοπή των σχέσεων μεταξύ των χωρών;

Ένα διπλωματικό σκάνδαλο μεταξύ Ισραήλ και Αλβανίας, θα καταλήξει σε διακοπή των σχέσεων μεταξύ των χωρών;

Η αλβανική κυβέρνηση, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, απένειμε τον τίτλο του επίτιμου προξένου στον πιο διάσημο Ισραηλινό, την επιχειρηματία Νικόλ Ράιντμαν (Raidman), μια επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος, τραγουδίστρια και πολύ εμπλέκεται στην ισραηλινή πολιτική πρόσωπο, θεωρείται η ανεπίσημη σύμβουλος και φίλος του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο διορισμός της δόθηκε μετά από αίτημα της αλβανικής κυβέρνησης, η οποία αποφάσισε να την επιλέξει για να υπηρετήσει ως επίτιμη πρόξενος και να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της Αλβανίας στο Ισραήλ. Ο τίτλος είναι εθελοντικός χωρίς καμία συναλλαγή. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τρεις μήνες μετά από αίτημα για το διορισμό της Αλβανίδας υπουργού Εξωτερικών, Olta Xasca στον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Eli Cohen, ξαφνικά, χωρίς κάποια εξήγηση, τέσσερις ημέρες πριν από την τελετή αποφοίτησης παρουσία του προέδρου του κράτους του Ισραήλ Herzog, από το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών έφτασε μια επιστολή, υπογεγραμμένη από υπάλληλο του υπουργείου Εξωτερικών, που έλεγε “ακυρώνουμε το διορισμό της Nicol Raidman “.

Μια ύποπτη υπόθεση εγείρει ερωτήματα στην ισραηλινή κυβέρνηση. Από τα όσα δημοσιεύτηκαν στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ελέγχει την υπόθεση και τη θεωρεί ασέβεια προς το Ισραήλ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το αίτημα ακύρωσης ήρθε μετά από παρέμβαση ενός προσώπου που σαμποτάρισε το διορισμό του Raidman για προσωπικούς λόγους. Ποια θα είναι η αντίδραση της αλβανικής κυβέρνησης στην ξαφνική ακύρωση και τι εξηγήσεις θα δώσουν γι’ αυτό , θα δούμε. Εν τω μεταξύ, τίθεται το ερώτημα, ποιος κρύβεται πίσω από αυτό και πώς θα επηρεάσει τις μελλοντικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

 


Σχολιάστε εδώ