Δήμος Πειραιά: Άρχισαν τα έργα στα Βοτσαλάκια

Δήμος Πειραιά: Άρχισαν τα έργα στα Βοτσαλάκια

Aπό την προπερασμένη Δευτέρα μπήκε ο εργολάβος στη δημοτική πλαζ Βοτσαλάκια και άρχισε τις εργασίες για αποκατάσταση των ζημιών που είχε προκαλέσει η θεομηνία πριν από ενάμιση χρόνο, η οποία ουσιαστικά είχε καταστρέψει όλη την παραλία.

Την εξέλιξη αυτή είχε προαναγγείλει ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης στη συνέντευξη Τύπου για τις «Μέρες Θάλασσας», όπου ανέφερε και συγκεκριμένα στοιχεία από τη μελέτη που έχει γίνει.

Το δημοτικό συμβούλιο, με απόφασή του τον περασμένο χειμώνα, είχε εγκρίνει συνολικό σχέδιο αποκατάστασης όχι μόνο της παραλίας αλλά και ολοκλήρου του χώρου, που έφτανε ακόμα και σε πρόβλεψη κατασκευής τείχους από μπλόκια μέσα στη θάλασσα, για την εξουδετέρωση της δύναμης των κυμάτων.

Ενώ όμως το σχέδιο ήταν έτοιμο και είχαν βρεθεί και οι τρόποι χρηματοδότησης, η γραφειοκρατία έκανε και πάλι το… θαύμα της, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σήμερα και να έχουν γίνει πολύ λίγα έως ελάχιστα πράγματα. Γι’ αυτό και ο δήμαρχος πήρε την απόφαση να προχωρήσουν τώρα τα πιο αναγκαία έργα για την αποκατάσταση της παραλίας, για να μπορεί να κάνει μπάνιο ο κόσμος το καλοκαίρι, και από το φθινόπωρο να αρχίσει η κανονική υλοποίηση του σχεδίου αποκατάστασης του χώρου, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Μώραλης ρωτήθηκε αν έχει σκεφτεί να κάνει τις «Μέρες Θάλασσας» πα­μπειραϊκό θεσμό, στον οποίο θα παίρνουν μέρος όλοι οι Δήμοι του Πειραιά και κυρίως οι παραλιακοί, δηλαδή Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πέραμα και Σαλαμίνα, για να έχουν οι εκδηλώσεις μεγαλύτερη οντότητα και φυσικά μεγαλύτερο εύρος.

Ο κ. Μώραλης απάντησε ότι δεν το έχει σκεφτεί, αν και οι δήμαρχοι του ευρύτερου Πειραιά, ο καθένας για δικούς του λόγους, δεν έχουν δείξει τέτοια διάθεση και ίσως γι’ αυτό δεν έχει προχωρήσει τίποτα σχετικό. Ωστόσο, όπως είπε, μπορούμε να το δούμε για τη συνέχεια.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: zostonpirea.gr


Σχολιάστε εδώ