Στέφανος Γκίκας στο “Π”: Η στρατηγική της θετικής ατζέντας νίκησε κατά κράτος

Στέφανος Γκίκας στο “Π”: Η στρατηγική της θετικής ατζέντας νίκησε κατά κράτος

Του
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΩΤ. ΓΚΙΚΑ
Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Κέρκυρας


Η συγκλονιστική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της περασμένης Κυριακής μπορεί να αιφνιδίασε τους πάντες για το εύρος της, αλλά δεν ήρθε τυχαία.

Συγκρούστηκαν δύο πολιτικοί ηγέτες, αλλά βασικά δύο στρατηγικές, δύο επικοινωνιακές πολιτικές και επικράτησε κατά κράτος η πρώτη, αυτή του κυβερνώντος κόμματος. Η στρατηγική της ΝΔ ήταν η στρατηγική της θετικής ατζέντας, η παρουσίαση του έργου το οποίο επιτελέστηκε σε όλους τους τομείς, κεντρικά αλλά και ανά περιφέρεια, το αναπτυξιακό σχέδιο για την Ελλάδα του 2030 και φυσικά το κυβερνητικό πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας 2023 – 2027. Πρόγραμμα απόλυτα κοστολογημένο και εφαρμόσιμο σε βάθος τετραετίας.

Από την άλλη είχαμε τη στρατηγική της «κατεστραμμένης Ελλάδας», που προσπαθούσε να περάσει την εικόνα μιας χώρας που καταπιέζει τους πολίτες της, που η φτώχεια και η ανέχεια καλπάζει, που η πολιτική εξουσία λυμαίνεται το κράτος, που δεν υπάρχει σωστή δικαιοσύνη κ.λπ. Επιστρατεύτηκαν οι αρνητικές διαφημίσεις, τα ψέματα, ενώ δεν έλλειψαν οι προσωπικές επιθέσεις προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Επιχειρήματα που όμως δεν έπειθαν κανέναν σκεπτόμενο πολίτη, γιατί πολύ απλά η εικόνα της χώρας είναι τελείως διαφορετική!

Μπορεί σαφώς να έγιναν και λάθη, όμως η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός τα αναγνώρισαν και ανέλαβαν αμέσως διορθωτικές πρωτοβουλίες. Όμως, όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια, η χώρα έκανε άλματα μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού σε όλους τους τομείς και, παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, τόσο στο εθνικό πεδίο, με την Τουρκία, όσο και στο υγειονομικό, με την πανδημία, και στο ενεργειακό – οικονομικό, με τον αχρείαστο πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, παρήγαγε έργο υπαρκτό και μετρήσιμο.

Οι έλληνες πολίτες ικανοποιήθηκαν βλέποντας το συμμάζεμα στο Μεταναστευτικό, αν αναλογιστούμε ότι την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ είχαμε 1.500.000 παράνομες εισόδους μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας, ενώ την τετραετία του Κυριάκου Μητσοτάκη μόλις 40.000, με τις αποτροπές να ξεπερνούν τις 700.000.

Οι έλληνες πολίτες ικανοποιήθηκαν από την ψηφιοποίηση του κράτους, όταν, π.χ., το 2022 πάνω από 8 εκατ. πολίτες χρησιμοποίησαν την ψηφιακή πύλη Gov.gr.

Οι έλληνες πολίτες ικανοποιήθηκαν επίσης όταν είδαν τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να εκσυγχρονίζονται ταχύτατα, να εξοπλίζονται και να αυξάνουν δραστικά την αποτρεπτική τους ικανότητα. Και βέβαια ικανοποιήθηκαν βλέποντας την ελληνική εξωτερική πολιτική να πετυχαίνει εντυπωσιακές στρατηγικές συμφωνίες και να ισχυροποιείται η θέση της χώρας διεθνώς ή όταν είδαν τον έλληνα πρωθυπουργό να καταχειροκροτείται επανειλημμένα στο Αμερικανικό Κογκρέσο.

Ικανοποιήθηκαν επίσης βλέποντας την οικονομία μας να αναπτύσσεται με διπλάσιους και τριπλάσιους ρυθμούς σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, την ανεργία να μειώνεται στα προ κρίσεως επίπεδα, τις άμεσες ξένες επενδύσεις και τις εξαγωγές να σπάνε όλα τα ρεκόρ και τις αποταμιεύσεις των πολιτών να αυξάνονται κατά δεκάδες δισ. ευρώ.

Όλα αυτά και πολλά άλλα διαψεύδουν τη στρατηγική της «καμένης γης» ή της «κατεστραμμένης χώρας» και πετυχαίνουν το αντίθετο! Οι πολίτες, σκεπτόμενοι λογικά, δεν έπεσαν στην παγίδα του λαϊκισμού και των ψεύτικων υποσχέσεων. Έκριναν και συνέκριναν και εκφράστηκαν με την ψήφο τους, προκαλώντας αυτόν τον πολιτικό σεισμό.

Βεβαίως, τίποτε δεν έχει τελειώσει. Στις 25 Ιουνίου –με συγκροτημένο αγώνα όλων των δυνάμεων της Νέας Δημοκρατίας–, το κόμμα που ανδρώθηκε την περίοδο των Μνημονίων, το κόμμα που ο λαϊκισμός και τα «fake news» αποτελούν κυρίαρχες συνιστώσες του, το κόμμα που κυβέρνησε και απέτυχε, ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπει για πάντα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ