Μάκης Κουρής: Μαστίγιο θέλουν, Αλέξη, οι παρέες…

Μάκης Κουρής: Μαστίγιο θέλουν, Αλέξη, οι παρέες…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Πολύ πικρό το ποτήριον… Από κει που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε την πεποίθηση ότι στην εκλογική αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής θα ήταν ο… μεγάλος νικητής της κάλπης και θα έπαιρνε τα «κλειδιά της χώρας», ήρθε αντιμέτωπος με τη στυγνή πραγματικότητα, που είχε «αποφασίσει» άλλα!

Κουκιά τού μαγείρευαν οι αντίπαλοί του. Δεν είχε πάρει χαμπάρι τον «λάκκο» που είχε ανοίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως καλός μαθητής, βαδίζοντας σύμφωνα με τις υποδείξεις των «δασκάλων» του.

Με βάση αυτές, ξεκίνησε για την κατάληψη του Μαξίμου, που αποδείχθηκε ότι είναι ανοχύρωτο. Χωρίς έναν «χωροφύλακα» απέξω, να ανησυχούν οι «πρωτομάστορες». Τα «σαΐνια», όπως λέγονται.

Τελικά, ο Τσίπρας έπεσε στον «λάκκο των λεόντων». Και έχασε τα αυγά και τα πασχάλια… Από κει που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ νόμιζε ότι θα εισερχόταν στο Μαξίμου μετά φανών και λαμπάδων, ο Κυριάκος είχε καταλάβει την πολυθρόνα του πρωθυπουργού. Και ήδη προετοιμάζεται για το επόμενο βήμα. Απομένει το διάγγελμα. Χωρίς να το έχει πάρει χαμπάρι ο αντίπαλος. Ο πεντάστηλος τίτλος της «Καθημερινής», την επομένη των εκλογών, αποκάλυψε τα «μαγειρέματα» που προωθούσαν εδώ και μήνες: «Θρίαμβος Μητσοτάκη, συντριβή Τσίπρα»!

Εδώ και καιρό, όλα είναι στην τελική φάση, που είναι η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, στις 25 Ιουνίου, με τελική κατάληξη την αυτοδυναμία και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Αλέξη Τσίπρα, στο «κλουβί του 20,07%»!

Πολύ πικρή η κατάληξη, πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ύπνο βαθύ είναι οι σύμβουλοί σου; Βρίσκεσαι στο 20,07%, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο 40,8%! Κι εσύ, πρόεδρε, ακόμη δεν έχεις πάρει το… μαστίγιο;


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ