Δημ. Κωνσταντόπουλος στο “Π”: To ΠΑΣΟΚ επιστρέφει

Δημ. Κωνσταντόπουλος στο “Π”: To ΠΑΣΟΚ επιστρέφει

Του
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Μέλους ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


Στις εκλογές της 21ης Μαΐου το ΠΑΣΟΚ αναζωπύρωσε την ελπίδα σε όλους όσοι πιστεύουν ότι ο τόπος χρειάζεται ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που να εκφράζει τη μεγάλη Κεντροαριστερά.

Παρά τις μεγάλες πιέσεις και επιθέσεις, τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, η παράταξή μας όχι μόνο άντεξε, αλλά είναι και στην όχθη των κερδισμένων αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, έτοιμη να αναλάβει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό.

Το ΠΑΣΟΚ αύξησε τις δυνάμεις του κατά 200.000 ψηφοφόρους, αποδεικνύοντας τη βαθιά ιστορική και κοινωνική ρίζα της Δημοκρατικής Παράταξης. Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 600.000 ψηφοφόρους και η Νέα Δημοκρατία αύξησε τους ψηφοφόρους της κατά 150.000. Οι αριθμοί αυτοί αποκαλύπτουν τη μεγάλη ψευδαίσθηση που είχαν όσοι μιλούσαν για ένα μικρό ΠΑΣΟΚ. Αποκαλύπτουν, δε, την ανάγκη να υπάρχει στη χώρα μια αξιόπιστη προοδευτική δύναμη που να μπορεί να εγγυηθεί το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια υγεία κα τη δημόσια παιδεία.

Ο αγώνας που κάνουμε μέχρι τις επόμενες εκλογές έχει στόχο να γίνει το ΠΑΣΟΚ ο εναλλακτικός πόλος απέναντι στη Νέα δημοκρατία. Να αποκτήσει η χώρα μια αξιόπιστη, υπεύθυνη και προγραμματική αξιωματική αντιπολίτευση. Έχει έρθει η ώρα να δώσουμε ένα τέλος στον τοξικό δικομματισμό που ζήσαμε μέχρι σήμερα μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντησή μας σ’ αυτόν έρχεται μέσα από τη μεγάλη προίκα της παράταξής μας, με τον ορθό λόγο, την προσήλωση στην πρόοδο, λέγοντας την αλήθεια στους πολίτες και στοχεύοντας σε ένα ρεαλιστικό αλλά και με όραμα πρόγραμμα που θα απαντά στα προβλήματα των πολιτών. Δώσαμε ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής με τις προτάσεις μας για την ενίσχυση του ΕΣΥ, τη στήριξη της δημόσιας παιδείας, τις προτεραιότητες για τη νέα γενιά και τον παραγωγικό μετασχηματισμό της χώρας.

Στην πορεία αυτή, δεν βολευτήκαμε με τον λαϊκισμό, τη δημαγωγία, τη διχόνοια και τις ανερμάτιστες πολιτικές προτάσεις, όπως έκανε όλη την προηγούμενη περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ανοίξαμε την παράταξη στα «ορφανά» των ΑΝΕΛ, ούτε «κλείσαμε το μάτι», παραμονές των εκλογών, στις ακραίες ψήφους της Χρυσής Αυγής. Αντιθέτως, προσπαθήσαμε με τον λόγο μας να ενώσουμε τους πολίτες και να υπηρετήσουμε τον ορθό λόγο της προόδου απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

H εμπειρία από τις διακυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είναι νωπή ακόμη. Η Νέα Δημοκρατία κυβέρνησε επιβάλλοντας τον φόβο και ο ΣΥΡΙΖΑ την ανασφάλεια. Ποιος σήμερα αμφισβητεί την υποχώρηση του κράτους δικαίου; Πήραμε απαντήσεις για τις παράνομες παρακολουθήσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και την προσπάθεια φίμωσης των Ανεξάρτητων Αρχών; Πήραμε απαντήσεις για τη «λίστα Πέτσα» και την προσπάθεια χειραγώγησης των ΜΜΕ ή για τα οικονομικά σκάνδαλα με πρωταγωνιστές βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας; Από την άλλη μεριά, ποιος έχει ξεχάσει τις αντιθεσμικές λειτουργίες και πρακτικές, όπως το δημοψήφισμα και η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, με τον περίφημο έλεγχο των αρμών της εξουσίας, επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ;

Το ΠΑΣΟΚ σταθερά εκφράζει και υπηρετεί τις ελευθερίες, τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, το δημόσιο συμφέρον. Στην ιστορική μας διαδρομή υπάρχουν όλα εκείνα τα φωτεινά σημεία με τα μεγάλα επιτεύγματα για την εμβάθυνση της δημοκρατίας και τον εκσυγχρονισμό του κράτους. Η Ελλάδα που ονειρευόμαστε ως ΠΑΣΟΚ υπερασπίζεται ένα νέο μοντέλο κοινωνικού κράτους, που προστατεύει τους πολλούς και τους δίνει τη δυνατότητα και τις ευκαιρίες να εκπληρώσουν τα δικά τους όνειρα. Σ’ αυτήν την Ελλάδα, η δημόσια υγεία, η δημόσια παιδεία και η κοινωνική ασφάλιση είναι αδιαπραγμάτευτα αγαθά.

Μπορούμε να φέρουμε ξανά την ελπίδα στον τόπο μέσα από ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ. Για να υπερασπιστούμε από την αρχή όλα όσα έκαναν την Ελλάδα μεγάλη. Εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου απευθύνουμε ένα ειλικρινές κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες, να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια που κάνουμε και να δώσουν δύναμη στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να εκφράσει τον κεντροαριστερό χώρο της προόδου και της δημιουργίας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ