Περιοδείες Μητσοτάκη στις «δύσβατες» περιφέρειες

Περιοδείες Μητσοτάκη στις «δύσβατες» περιφέρειες

Πανηγυρισμοί τέλος, ξεκινάει η μάχη για την αυτοδυναμία! Με το «σύνθημα» αυτό ο Κυρ. Μητσοτάκης ξεκινάει έναν ευρύ κύκλο περιοδειών σε ολόκληρη την επικράτεια, στρέφοντας την προσοχή του σε περιφέρειες όπου η Νέα Δημοκρατία είχε μέτριες επιδόσεις στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Αύριο θα επισκεφθεί το Περιστέρι, Τρίτη και Τετάρτη θα κατέβει στην Κρήτη, η οποία, για πρώτη φορά στα χρονικά, βάφτηκε όλη μπλε. Σκοπός του δεν είναι να… θριαμβολογήσει για το αποτέλεσμα, αλλά για να καλέσει τον κόσμο της παράταξης να είναι σε εγρήγορση, ούτως ώστε η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας να επιβεβαιωθεί και στις επαναληπτικές εκλογές. Το πρόγραμμα για τη συνέχεια προβλέπει επίσκεψη στη Θεσσαλία την Παρασκευή, ενώ την επομένη θα μεταβεί σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες από τα κεντρικά του κόμματος, μέχρι τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης θα ταξιδέψει αρκετές φορές στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς εκεί η Νέα Δημοκρατία σημείωσε τα χαμηλότερα ποσοστά με βάση το πανελλαδικό μέσο όρο, με τις διαρροές να κατευθύνονται προς την Ελληνική Λύση και το νεότευκτο κόμ­μα της Νίκης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στενοί συνεργάτες του αλλά και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με παράγοντες της Εκκλησίας (μητροπολίτες και άλλους), σε έναν συντονισμό των προσπαθειών προκειμένου να ανακοπεί η δυναμική της Νίκης προς όφελος της Νέας Δημοκρατίας.

Στην Πειραιώς δεν θέλουν με κανέναν τρόπο η Νίκη στις επόμενες εκλογές να υπερβεί το όριο του 3% και να μπει στη Βουλή. Αφενός διότι στη μεγάλη πλειονότητά τους οι ψηφοφόροι της είναι συντηρητικοί και κάτω από άλλες συνθήκες μπορεί και να επέλεγαν τη Νέα Δημοκρατία. Και αφετέρου διότι η είσοδος και έκτου κόμματος στο Κοινοβούλιο ανεβάζει αυτόματα τον πήχη της αυτοδυναμίας για τον Κυρ. Μητσοτάκη και ταυτόχρονα περιορίζει τον συνολικό αριθμό των βουλευτών που μπορεί να εκλέξει η παράταξη. Το πρόγραμμα περιοδειών του περιλαμβάνει ένα πέρασμα από τη Θράκη, τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου.

Από την άλ­λη, θα πραγματοποιήσει σει­ρά τηλεοπτικών εμφανίσεων με σκοπό να προβάλει το βασικό του αφήγημα, που δεν είναι άλλο από την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, με το επιχείρημα ότι μόνο μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση μπορεί να είναι χρήσιμη και αποτελεσματικά για τη χώρα και τους πολίτες.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ