Σερβία: Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και ΗΠΑ καλούν την Πρίστινα να αποκλιμακώσει την κατάσταση

Σερβία: Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και ΗΠΑ καλούν την Πρίστινα να αποκλιμακώσει την κατάσταση

Σε κοινή ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της βρετανικής κυβέρνησης, των χωρών Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και ΗΠΑ καλούν την Πρίστινα να αποκλιμακώσει την κατάσταση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της βρετανικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Καταδικάζουμε την απόφαση του Κοσσυφοπεδίου να αναγκάσει την πρόσβαση σε δημοτικά κτίρια στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο παρά την έκκλησή μας για αυτοσυγκράτηση. Καλούμε τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου να υποχωρήσουν αμέσως και να αποκλιμακωθούν και να συντονιστούν στενά με την EULEX και την KFOR.

«Καταδικάζουμε τις επιθέσεις στην EULEX στο Zvecan.

«Ανησυχούμε για την απόφαση της Σερβίας να αυξήσει το επίπεδο ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεών της στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο και καλούμε όλα τα μέρη για μέγιστη αυτοσυγκράτηση, αποφεύγοντας την εμπρηστική ρητορική».


“We condemn Kosovo’s decision to force access to municipal buildings in northern Kosovo despite our call for restraint. We call on Kosovo’s authorities to immediately step back and de-escalate, and to closely coordinate with EULEX and KFOR.

“We condemn attacks on EULEX in Zvecan.

“We are concerned by Serbia’s decision to raise the level of readiness of its Armed Forces at the border with Kosovo and call all parties for maximum restraint, avoiding inflammatory rhetoric.”

Φωτο: twitter/Reuters

Σχολιάστε εδώ