ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΛΕΜΟΝΙ

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΛΕΜΟΝΙ

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΛΕΜΟΝΙ – ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΦΟΝΟΥ


Συγγραφέας
Χριστίνα Καρρά


Πόρος 1950:
Ένα άγριο φονικό, που όμοιο του δεν έχει συμβεί ξανά στην περιοχή, ταράζει τους κατοίκους του νησιού. Η ζωή του δράστη μοιάζει με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Γοητευτικός, με τα θηλυκά να νιώθουν ιδιαίτερη έλξη για εκείνον, αδίστακτος κι επικίνδυνος. Φαντάζει κενός από οποιοδήποτε βαθύ συναίσθημα κι αδυνατεί να αγαπήσει αληθινά. Το μεγάλο, ένοχο μυστικό που κουβαλάει καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις πράξεις του. Παραδομένος στα πάθη, το μίσος και τη δίψα για πλούτο στήνει παγίδες και βάφει με περίσσεια άνεση τα χέρια του με αίμα. Αυτός ο άνθρωπος θα έρθει ποτέ αντιμέτωπος με τις προσωπικές του Ερινύες; Πόσο θάνατο είναι ικανός να σκορπίσει, πόσα κρίματα μπορεί να κουβαλήσει η ήδη επιβαρυμένη συνείδησή του;

 

Aπόσπασμα Βιβλίου

Πισωπάτησε ελαφρώς, αισθάνθηκε μια ζάλη κάτι πολύ κοντά σε σκοτοδίνη. Mικρές κραυγούλες πόνου. Με χέρια ιδρωμένα και πόδια βαριά σαν μολύβι τόλμησε να κατευθυνθεί προς τον πάγκο με τα γλυκά κουταλιού. Όλο της το είναι σπάραζε κυριολεκτικά, ωστόσο για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν έκανε πίσω. Προσπερνώντας σχεδόν επιδεικτικά λαχανικά κι άλλα είδη μαναβικής στάθηκε ακριβώς απέναντι από τον πωλητή των γλυκών. Φευγαλέες ματιές ταξίδεψαν πάνω από καμπυλόγραμμες γυάλες που περιείχαν λογιών λογιών γεύσεις. Με ύφος θρηνητικό πλησίασε το λευκό σαν χιόνι πρόσωπό της στην ακρινή, σ’αυτή με το γλυκό λεμόνι. Δεν υπήρχε περίπτωση να της κάνει κάποια παρατήρηση ο έμπορος φοβούμενος μην την ρίξει κάτω, δεν μπορούσε κι αυτός όπως εξάλλου όλοι οι άλλοι να την δει. Η αλήθεια ήταν πως το στομάχι της δεν είχε ποτέ “συμπαθήσει” το συγκεκριμένο γλυκό κουταλιού μα υπήρξε εποχή που ήταν υποχρεωμένη και να το τρώει και να μάθει να το παρασκευάζει η ίδια. Ο καιρός που όπως όλα έδειχναν είχε όρεξη για καμώματα την απομάκρυνε από την γυάλα, ο πωλητής μάζευε άρον άρον την πραμάτεια του αφού το ψιλόβροχο μόνο αθώο δεν έμοιαζε. Μια μακρινή βροντή προμήνυε την σύντομη άφιξη καταιγίδας, η οποία δεν θα άφηνε τίποτα στεγνό στο διάβα της. Η γυναίκα στεκόταν ακίνητη στη θέση της σαν να μην την ενδιέφερε που θα βραχεί. Κάρφωνε με το βλέμμα της τον οποιοδήποτε περνούσε από δίπλα της, τον εξέταζε, τον μελετούσε. Αίμα άρχισε να κυλάει από τις κόγχες των ματιών της, αίμα κόκκινο σαν ρουμπίνι. Το φόρεμά της καλύφθηκε από το άλικο χρώμα του θανάτου, ενώ η σάρκα της σάπιζε σπιθαμή προς σπιθαμή. Τέντωσε το λαιμό της όσο μπορούσε καθώς είχε εντοπίσει μια κοπέλα που της έμοιαζε φυσιογνωμικά. Κολλώντας ό,τι είχε μείνει από την γλώσσα της στο αυτί της νεαρής της ψιθύρισε:
“Ποτέ μην παντρευτείς, ποτέ!”


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Η Χριστίνα Καρρά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόναχο της Γερμανίας και ζει στη Ναύπακτο από όπου και κατάγεται. Εργάζεται ως καθηγήτρια Γερμανικών, γράφει χρονογραφήματα στην ηλεκτρονική εφημερίδα Nafsweek.gr και είναι κειμενογράφος στο Docuventa.gr. Στο ενεργητικό της έχει ήδη δύο παραμύθια:  «Η φαλαινίτσα που ήθελε να γίνει γλάρος» και το «Γιατί το λεμονάκι δεν ήθελε να γίνει ποτέ πεπονάκι», καθώς και την ιστορική μυθοπλασία «Η κόρη του Ναζί». Γράφει με σκοπό να μεταφέρει των παφλασμό των λέξεών της στον καθένα ξεχωριστά.

Επικοινωνία με τη συγγραφέα:
https://www.wattpad.com/user/Christina_Karra
[email protected]


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ

Κατηγορία: Αστυνομικά
ISBN:978-618-5556-23-5


Σχολιάστε εδώ