Ψάχνουν για υπουργό Εξωτερικών! – Τα ονόματα που «ακούγονται» για τα κρίσιμα υπουργεία

Ψάχνουν για υπουργό Εξωτερικών! – Τα ονόματα που «ακούγονται» για τα κρίσιμα υπουργεία

Σε αναζήτηση προσώπου που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του υπηρεσιακού υπουργού Εξωτερικών, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, βρίσκονται στην κυβέρνηση, σε συνεννόηση και με τα άλλα κόμματα.

Καθώς οι τουρκικές εκλογές της 28ης Μαΐου θα αναδείξουν Πρόεδρο, η Ελλάδα θα βρεθεί, όπως όλα δείχνουν, από αυτήν την εβδομάδα με υπηρεσιακή κυβέρνηση και έτσι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να αναλάβει το ΥΠΕΞ ένα έμπειρο πρόσωπο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν βολιδοσκοπηθεί για το υπουργείο Εξωτερικών ο πρέσβης ε.τ. Βασίλης Κασκαρέλης, σύμβουλος του ΔΣ του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», και για το υπουργείο Άμυνας ο πρέσβης ε.τ. Παύλος Αποστολίδης, με θητεία και στην ΕΥΠ.

Πάντως, για το ΥΠΕΞ εξετάζεται και η περίπτωση του πρέσβη ε.τ. Γιώργου Γεννηματά, ο οποίος έχει υπηρετήσει στην Άγκυρα στο παρελθόν αλλά και στο Προεδρικό Μέγαρο, ως στενός συνεργάτης και γραμματέας της Προεδρίας επί θητείας Προκόπη Παυλόπουλου… Έτσι κι αλλιώς, την περίοδο της υπηρεσιακής κυβέρνησης, τις υποθέσεις του ΥΠΕΞ θα τρέχει ο έμπειρος διπλωμάτης και νυν γενικός γραμματέας του υπουργείου Χάρης Λαλάκος.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες – Τα ονόματα που «ακούγονται» για τα κρίσιμα υπουργεία της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γιάννης Σαρμάςθα ορκιστεί την Πέμπτη, 25 Μαΐου, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και έπεται η συγκρότηση της υπηρεσιακής κυβέρνησης με συγκεκριμένα ονόματα να “ακούγονται” ήδη για τα βασικά υπουργεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα για τα υπουργεία «κλειδιά» της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι για το υπουργείο Άμυνας, ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός εν αποστρατεία, Αλκιβιάδης Στεφανής, για το υπουργείο Αμυνας (είχε διατελέσει υφυπουργός Αμυνας στο παρελθόν).

Στο υπουργείο Εσωτερικών θα παραμείνει η νυν υπηρεσιακή υπουργός, Καλλιόπη Σπανού, η οποία στο παρελθόν έχει θητεύσει στη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Το υπουργείο Εξωτερικών είναι πιθανό να αναλάβει ο πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης, ενώ το υπουργείο Παιδείας θα αναλάβει πρώην πρύτανης.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ακούγεται το όνομα του Χαράλαμπου Λαλούση, πρώην αρχηγού του ΓΕΣ, και στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας φαίνεται πως οδεύει ο απόστρατος πτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς.

Το υπουργείο Υγείας είναι πιθανό να αναλάβει η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Εντατικολόγος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου.

 


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ